Μετά από δέκα σχεδόν ώρες και στην διάρκεια μιας εφιαλτικής νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Καβούσι του Πλατάνου στην Κίσσαμο, δίπλα στα Φαλάσαρνα.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις  αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, και 10 ακόμη άτομα σε δύο πεζοπόρα τμήματα , καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι φλόγες αποτέφρωσαν βλάστηση σε έκταση τουλάχιστον 150 στρεμμάτων. Μεγάλη έκταση με ελαιόδεντρα, κάποια θερμοκήπια, αμπέλια, και χορτολιβαδική βλάστηση έγιναν στάχτη, ενώ η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών.

Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της Πυροσβεστικής, καθώς το βράδυ της Τρίτης,  οι κάτοικοι έβλεπαν έντρομοι τα μέτωπα της φωτιάς που ξεκίνησε από την πλαγιά «Ρίζες» στο Καβούσι, να  απειλεί τα σπίτια των οικισμών, Αρμό, Μουράκι, Αγ. Κωνσταντίνο.

Όμως το σχέδιο της Π.Υ. με την δημιουργία ζωνών προστασίας των οικισμών και επιχειρήσεων της περιοχής, αποδείχθηκε όχι μόνο αποτελεσματικό, αλλά και σωτήριο.

Να σημειωθεί πως κάποια στιγμή την νύχτα οι δυνάμεις Πυρόσβεσης αποτελούντο από  38 πυροσβέστες,15 οχήματα,10 άτομα πεζοπόρο,6 οχήματα ΟΤΑ και 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο, ενώ στην πυρκαγιά συνέδραμαν μέχρι και τα Πυροσβεστικά οχήματα του Ναυστάθμου Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης και λίγο μετά που ξαφνικά ξεκίνησαν να πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Το πώς ξεκίνησε η φωτιά και εάν πρόκειται για εμπρησμό το ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Δείτε στο βίντεο του Βασίλη Ντεντάκη πως  εξαπλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά

(Φωτο sadentrepese.blogspot.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook