Πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά συνθέτουν τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς στη χώρα μας. Σε αυτά ανήκουν και διάφορα μέρη της Ελλάδας με καταρράκτες που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού.

Τα νερά που πέφτουν με ορμή δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες σε ένα φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

Γνωρίστε μερικούς από αυτούς…

Καταρράκτης Νέδα

Η Νέδα είναι ποτάμι της Πελοποννήσου το οποίο στη διαδρομή του δημιουργεί ονειρικά σκηνικά, με τους τρεις καταρράκτες του να κλέβουν την παράσταση. Εκεί δημιουργούνται φυσικές λίμνες που το καλοκαίρι σε προκαλούν να βουτήξεις στα νερά τους.

Παλαιοκαρυά

Στο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς στα Τρίκαλα μπορεί να θαυμάσει κανείς τον εντυπωσιακό και πανέμορφο καταρράκτη ύψους 12 μέτρων που πέφτει πίσω του. Στη συνέχεια ξαναπέφτει από ύψος δυο μέτρων δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Λουτρά Πόζαρ

Η επίσκεψη στα λουτρά Πόζαρ είναι μια μοναδική εμπειρία όλες τις εποχές του χρόνου. Στα θερμά ιαματικά λουτρά θα δει κανείς τους καταρράκτες, ενώ στην μεγάλη πισίνα το ιαματικό νερό αναβλύζει από τα έγκατα της γης. Ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.

Καταρράκτες Ορλιάς

Εξίσου εντυπωσιακές οι εικόνες και στους καταρράκτες Ορλιάς στον Όλυμπο. Ένα πανέμορφο ορειβατικό μονοπάτι δίπλα στο ρέμα του Ορλιά, με υπέροχους καταρράκτες και μικρές λιμνούλες προσφέρει στον επισκέπτη εικόνες που θα του μείνουν αξέχαστες…

Καταρράκτες Έδεσσας

Η πόλη του νερού όπως την αποκαλούν μπορεί να υπερηφανεύεται για τους καταρράκτες της. Ο λόγος για την Έδεσσα, η οποία είναι φημισμένη γι’ αυτούς σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος, διάσπαρτος από λιμνούλες και καταρράκτες περιμένει τους επισκέπτες στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας. Πράσινο και μπλε χρώμα γίνονται ένα και συνθέτουν τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook