Με ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Κρήτης για τη μεταφορά μαθητών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,σχετικά με την  μεταφορά των παιδιών προς τις σχολικές μονάδες και ειδικότερα για τις μεταφορές παιδιών της ειδικής αγωγής από την ενδοχώρα του Νομού σε σχολεία του Ηρακλείου, εξαιτίας  και των μειωμένων κονδυλίων προς την Περιφέρεια Κρήτης.

Επιπλέον, ζητούν να γίνει υποχρεωτική η κάλυψη από το κράτος της μεταφοράς στο σχολείο για το σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα από χιλιομετρικές αποστάσεις.

Επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που καλούνται οι γονείς από τον μικρό τους οικογενειακό προϋπολογισμό να καλύψουν και τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών τους.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

Αν προτίθεστε να αυξήσετε την χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου αυτή  να συνεχίσει απρόσκοπτα την μεταφορά των μαθητών και χωρίς περιορισμούς;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook