Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει παγκρήτιο διασυλλογικό αγώνα για σκάφη OPTIMIST και LASER με την επωνυμία "Έλυρος" σε συνεργασία με τον ΝΟ Χανίων.

Η ανακοίνωση του ΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την ιστιοπλοΐα διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου στα Χανιά. Πρόκειται για τον παγκρήτιο διασυλλογικό αγώνα για σκάφη OPTIMIST και LASER, τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) σε συνεργασία με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, έχοντας την επωνυμία «Ελυρος».

Τόπος διεξαγωγής των αγώνων είναι ο κόλπος Χανίων και σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών ο κόλπος στη Σούδα. Αναμένεται συμμετοχή περίπου 50 σκαφών από τους Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Ρεθύμνου, Ναυτικό Ομιλο Γαζίου Κρήτης, Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Ηρακλείου, Ναυτικό Ομιλο Αγίου Νικολάου και φυσικά Ναυτικό Ομιλο Χανίων. Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά στις 10 το πρωί του Σαββάτου με τις αφίξεις των αθλητικών αποστολών και την προετοιμασία των σκαφών, με την έναρξη των ιστιοδρομιών να είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι. Την Κυριακή οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν μεταξύ των ωρών 10.30 το πρωί και 3 το μεσημέρι, με τις απονομές των επάθλων, που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, να ορίζονται για τις 5.30 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει από το πεζοδρόμιο που βρίσκεται πάνω από το χώρο ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Χ. την προετοιμασία των σκαφών από τους μικρούς κυβερνήτες και τον απόπλου από τον θαλάσσιο στίβο, το Σάββατο μεταξύ 10.30 έως 12.30 και την Κυριακή 9 έως 10. Υπεύθυνος του ΝΟΧ θα βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να ενημερώνει. Κατά τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων ανοικτά από τον ΝΟΧ, το κοινό μπορεί να παρακολουθεί από την ακτή της Νέας Χώρας μέχρι και την Ακτή Κουντουριώτη.