Τον δρόμο για τον εισαγγελέα έχουν πάρει οι υποθέσεις διαχείρισης και ενοικίασης ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες των Χανίων από άτομα που δεν είχαν πλειοδοτήσει στον αντίστοιχο διαγωνισμό που είχε γίνει στον δήμο Χανίων.

Στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος”, Γιάννης Σαρρής, έθεσε για μια ακόμα φορά τις καταγγελίες που υπάρχουν για συγκεκριμένες θέσεις ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων σε παραλίες των Χανίων, τις οποίες έχουν καταλάβει και διαχειρίζονται όχι τα άτομα που είχαν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό, αλλά άσχετα άτομα ή άνθρωποι οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στον διαγωνισμό και δεν είχαν πλειοδοτήσει.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι επεκτείνονται πέραν της επιτρεπόμενης έκτασης των 400 τμ και αναπτύσσονται σε χώρο που φτάνει το 1,5 στρέμμα.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης, η οικονομική υπηρεσία με το τμήμα ελέγχου έκανε αυτοψίες στις παραλίες και επειδή ευσταθούν και είναι αληθείς οι καταγγελίες εστάλησαν οι συγκεκριμένες υποθέσεις στην εισαγγελεία Χανίων. Όπως είπε, ο δήμος δεν μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα ούτε να ενεργοποιήσει τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής καθώς αυτό το κάνει το αυτοτελές γραφείο δημόσιας περιουσίας.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε ξανατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο  πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ στις αρχές της σεζόν είχαν υπάρξει καταγγελίες ακόμα και για τη διαγωνιστική διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook