Σήμα κινδύνου για το ενδεχόμενο μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων στέλνει ο Εξωραιστικός Μορφωτικός Σύλλογος  της συνοικίας Νέας Χώρας Χανίων.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος με έγγραφό του προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγγεδάκη, οι κάδοι απορριμμάτων είναι πολύ βρώμικοι και επιβάλλεται όχι μόνο ο τακτικός καθαρισμός τους, αλλά και η απολύμανσή τους.

Αναλυτικά στο έγγραφο του συλλόγου αναγράφονται τα εξής:

«Προς : Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Φραγγεδάκη Γεώργιο 
.Θέμα : Καθαρισμός – Απολύμανση Κάδων Απορριμάτων Ν.Χώρας

Κύριε Αντιδήμαρχε, 

Διανύσαμε ήδη την καλοκαιρινή περίοδο, και το πρόβλημα της δυσοσμίας από τους κάδους απορριμμάτων διογκώνεται, παρά το τακτικό άδειασμά τους από την υπηρεσία καθαρισμού του Δήμου.

Βασική προϋπόθεση για την πρόληψη λοιμωδών ασθενειών και την προάσπιση της υγείας των κατοίκων, την αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά και την μείωση της δυσοσμίας, είναι η καθαριότητα και η σωστή χρήση των κάδων σκουπιδιών. 

Παρακαλούμε όπως εντάξετε στις προτεραιότητές σας τον καθαρισμό – απολύμανση των κάδων, καθώς η δυσοσμία στις γειτονιές είναι έντονη αλλά και επικίνδυνη για τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων. 

Το μεγάλο πρόβλημα δυσοσμίας εντοπίζεται στους κάδους επί της Σελίνου απέναντι από τα κατάστημα ψαρικών και επί της παραλιακής ζώνης.
Επιπροσθέτως, και με στόχο τη μείωση της δυσοσμίας, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου να ψεκάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τους κάδους με ειδικό αποσμητικό και απολυμαντικό υγρό.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο σύλλογός μας θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των επαγγελματιών, αλλά και όλων των δημοτών της συνοικίας μας , ώστε να μην ρίχνονται στους κάδους ζωικά υποπροϊόντα, να τοποθετούν τα απορρίμματα σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους οι οποίοι ακολούθως πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους με τρόπο που να επιτρέπει στο καπάκι να ξανακλείνει ομαλά ,γεγονός που θα μειώσει συμαντικά τη δυσοσμία και τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος Τάσος Δημολίτσας
Η Γραμματέας Ειρήνη Παρτσαλάκη”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook