Το βίντεο μιλάει από μόνο του και ίσως δίνει την κατάλληλη απάντηση στο γιατί η Νέα Χώρα έχασε την γαλάζια σημαία πριν δυο χρόνια.

Το συγκεκριμένο βίντεο το έδωσε στην δημοσιότητα ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ν.Χώρας πριν απο λίγες ημέρες και δείχνει τις λάσπες απο οικοδομή που ρίχτηκαν σε μεγάλες ποσότητες στη θάλασσα. Μια περίοδο που ο τουρισμός στα Χανιά ζει και βασιλεύει, εστω και σε πολύ μικρότερα ποσοστά σε σχέση με το καλοκαίρι

Στην προσωπική σελίδα του συλλόγου σε μέσο κοινωνικής δικτύωση αναφέρει οτι "ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε άμεσα σε (Λιμενικό , Αστυνομία, Δημοτική Αρχή, ΜΜΕ ) τις απαράδεκτες ενέργειες συμπολιτών μας οι οποίοι στον βωμό της ανευθυνότητας της εγκληματικής αδιαφορίας ρυπαίνουν τη παραλία της Ν.Χώρας και αδιαφορούν προκλητικά για την οικολογική καταστροφή και το μεγάλο κακό που προκαλούν στον τουρισμό .

θα επανέλθουμε άμεσα με καταγγελίες σε όσους παρανόμησαν και για τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών.

Μέχρι αυτή την στιγμή συνεχίζουν προκλητικά να διοχετεύουν τα βρόμικα νερά στο σύστημα αποχέτευσης τα οποία καταλήγουν σε έναν λάκκο που έχει δημιουργηθεί στην άμμο της παραλίας όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία".