Μ’ ένα νέο, σύγχρονο απινιδωτή εξοπλίστηκε από χθες το Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όργανο που μπορεί να αποβεί σωτήριο για τη ζωή ενός  αθλητή ή  θεατή μιας αθλητικής  διοργάνωσης. Τον απινιδωτή, τύπου AED Plus, της εταιρείας Zoll, δώρισε στο Δήμο Ρεθύμνης η Εταιρεία Pharmatech με πρωτοβουλία του Διευθυντή της κ. Καλαμάρα Αθανάσιου, ο οποίος, υποκινούμενος από τους συναισθηματικούς δεσμούς του με το Ρέθυμνο, δεδομένου ότι η μητέρα του (το γένος Λίτινα) κατάγεται από το Αμάρι, επικοινώνησε με τον εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λαχνιδάκη Δημήτρη και  του κατέθεσε την πρόθεση του για τη συγκεκριμένη  δωρεά. 

Χθες, λοιπόν, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υποδέχθηκε τον κ. Καλαμάρα τον οποίο συνόδευε ο κ. Λαχνιδάκης και παρέλαβε στο γραφείο του τον απινιδωτή τελευταίας γενιάς, που είναι κατάλληλος για ενήλικες και ανηλίκους αφού διαθέτει τα απαιτούμενα εξαρτήματα. Ας σημειωθεί ότι η χρήση του θα γίνεται μόνον από πιστοποιημένους χρήστες, εν προκειμένω από Μέλη του Ερυθρού Σταυρού και των Σαμαρείτων που έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση γι’ αυτό το σκοπό.  Ο δωρητής μάλιστα εξέφρασε τη διάθεση του να εκπαιδεύσει και  προσωπικό του Δήμου  για τη χρήση του ιατρικού οργάνου,  αν χρειαστεί. 

Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε θερμά για τη γενναιόδωρη προσφορά του, η οποία μπορεί να αποβεί σωτήρια σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο,  τον ενημέρωσε για την επιλογή  διάθεσης του απινιδωτή στο «Μελίνα Μερκούρη», που είναι καθημερινά χώρος συνάθροισης αθλητών και θεατών και  πρόσφερε στον κ Καλαμάρα αναμνηστικό δώρο ως ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνης του Δήμου Ρεθύμνης για αυτή την προσφορά. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook