Υποχώρησε αισθητά, σήμερα, η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές, αφού προηγούμενα έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 1.628 δολαρίων η ουγκιά, την ώρα που εκδηλώθηκε το τρέχον 24ωρο κυρίαρχη τάση πώλησης των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, για να συλλέγουν τα βραχυπρόθεσμα χρέη και να αντισταθμιστούν οι απώλειες για τους επενδυτές σε άλλες αγορές.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον οικονομικό ανταποκριτή του Ρόιτερς στη Νέα Υόρκη, «στο σύνολο των αγορών μεγαλώνει ο φόβος ότι το αμερικανικό δημόσιο, σε λίγες μέρες, θα κάνει στάση πληρωμών».

Έτσι, όπως αναφέρει η zougla.gr, στις 19.34 ώρα Ελλάδας η ουγκιά του χρυσού ανταλλασσόταν προς 1.609,89 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Ήδη, οι πιο πολλοί επενδυτές επιλέγουν ως πεδίο δράσης την «κερδοφόρα» αγορά παραγώγων του πολύτιμου μετάλλου, όπου σήμερα η ουγκιά για τον μήνα Αύγουστο ανταλλασσόταν στα 1.610 δολάρια, όμως με 320 χιλιάδες συναλλαγές σε μια ημέρα, ένα πολύ καλό ρεκόρ για όλο το 2011.

Στην ίδια πτωτική τάση και η ουγκιά του ασημιού, η οποία στη Νέα Υόρκη σήμερα υποχώρησε στα 40,29 δολάρια (μείωση σε ποσοστό 1,4%).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook