Τελευταία ενημέρωση 19.35

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν οι Ενώσεις Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων αλλά και Ηρακλείου σε βάρος της εταιρείας Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με τις Ενώσεις η εργοδοσία βάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν μια έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η ίδια και στην οποία αναφέρεται ότι συμφωνούν με όλους το σχέδιο εξυγίανσης και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους.

Αυτό όμως, το ζητάνε χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν λάβει γνώση και να έχουν την παραμικρή ιδέα τι προβλέπει η συμφωνία.

Αναλυτικά όπως αναφέρει οι ανακοινώσεις και των δυο Ενώσεων:

Καταγγέλλουν την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  η οποία ζητά από τους εργαζόμενους στην εταιρεία να υπογράψουν έγγραφη δήλωση ότι συμφωνούν με τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα η έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η εργοδοσία, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει γνώση των διατάξεων όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης και ανεπιφυλάκτως συναινούν ως προς το περιεχόμενο αυτής αλλά και τους ειδικότερους όρους που τους αφορούν!

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν γνωρίζουν ούτε τι αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ δυο επιχειρηματικών ομίλων, ούτε είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δουλειά τους και το μεροκάματο τους.

Η μέχρι τώρα εμπειρία και στον κλάδο αλλά και από άλλους κλάδους στους οποίους οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ¨εξυγίανση¨, αποδεικνύει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων δηλαδή και με μειώσεις μισθών και με κατάργηση δικαιωμάτων και με μαζικές απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υπογράψουν, ούτε να συναινέσουν σε κανένα νομικό παιχνίδι! 

Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το κατάπτυστο αυτό κείμενο.

Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να καταγγείλουν αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση της εργοδοσίας και να απαιτήσουν να αποσυρθεί τώρα αυτό το κατάπτυστο έγγραφο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook