Η οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών έβγαλε “λαβράκι” στο Ρέθυμνο καθώς εντοπίστηκαν σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου 205 δενδρύλλια κάνναβης ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν 12 κιλά κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ημεδαπών ανδρών ηλικίας 41, 42 και 23 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε χθες πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης σε περιοχή του παραπάνω Δήμου, εντοπίστηκαν σε αγροτική τοποθεσία ιδιοκτησίας του 41χρονου και του 42χρονου, σε ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο, να καλλιεργούνται επιμελώς (205) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,50 μέτρων, σε πλήρη ανάπτυξη στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον, εντός της ανωτέρω περιφραγμένης τοποθεσίας ανευρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, εντός του οποίου βρισκόταν συγκεντρωμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    11.720 γραμμάρια κάνναβης,
•    ζυγαριά ακριβείας,
•    πιστόλι, 
•    2 γεμιστήρες, 
•    153 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων (μεταξύ αυτών και φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου τύπου “KALASNIKOV”) ,
•    4 κινητά τηλέφωνα

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί από κοινού είχαν προβεί στην καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης και στη μερική συγκομιδή αυτής και συνελήφθησαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook