Ένα τρέιλερ φορτηγού με στρατιωτικά μη επανδρωμένα σκάφη εντοπίστηκε στο λιμάνι του Μπρίντεζι από τη Βρετανία με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη. Σύμφωνα με τη La repubblica, ο 60χρονος Βρετανός οδηγός του φορτηγού που δεν ενημέρωσε τη νομαρχία για το φορτίο του, υποβλήθηκε σε έλεγχο στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στο ρυμουλκούμενο όχημ στρατιωτικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε. 

Το φορτίο ήρθε από τη Μεγάλη Βρετανία και είχε προορισμό την Κρήτη όπου η εταιρεία Meggitt Defence Systems θα έκανε μια επίδειξη με drones. Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ίδιων χρηματοδοτών, είχαν κατασχεθεί το Νοέμβριο στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Τότε ήταν κρυμμένα στο ψεύτικο πάτο ενός φορτηγού.

Φωτογραφία από το στρατιωτικό drone που είχαν κατασχέσει πέρσι

Στην περίπτωση αυτή όμως ο οδηγός του φορτηγού, σταμάτησε πριν από την επιβίβαση στο πλοίο Euroferry Olimpia για Πάτρα και δεν δίστασε να δηλώσει το είδος του υλικού που μετέφερε.

Ο 60χρονος επέδειξε στις αρχές τη φορτωτική για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την παράδοση του εξοπλισμού, συνολικής αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τα πάντα ήταν όπως έπρεπε εκτός από μία μικρή λεπτομέρεια: δεν είχε ενημερωθεί για το φορτίο ο νομάρχης Annunziato Varde, ο οποίος ειδοποιήθηκε αμέσως μετά την κατάσχεση του τρέιλερ. 

Πηγή: La republica.it / Quotidianodipuglia.it / senzacolonnenews.it

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook