Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, μετέχει στην Πανελλήνια Εκστρατεία «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016», η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας, με θέμα τη φωτιά και τις μεταμορφώσεις της και τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές ιστορίες φωτιάς».

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν  οι εξής εκδηλώσεις: 

Πέμπτη 20. 10. 2016  (9.00 -13.00)
Παρασκευή 21.10. 2016  (9.00 -13.00)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Θεματική ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξη) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα δηλώσουν συμμετοχή. Με αφορμή τα επιλεγμένα εκθέματα θα γίνουν αναφορές στη χρήση της φωτιάς τόσο στο δημόσιο βίο (ταφικά έθιμα – καύση νεκρών), όσο και στις τέχνες (υαλουργία). 

Παράλληλα στο χώρο του Μουσείου θα γίνεται ηλεκτρονική παρουσίαση με θέμα τις αρχαίες φρυκτωρίες και τη χρήση της φωτιάς στην επικοινωνία.
  
Ξενάγηση: Τσίγκου Αγγελική, Κατάκη Ευθυμία,  αρχαιολόγοι.
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, τηλ.: 2821044418/94487.

Τις παραπάνω ημέρες η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα είναι ελεύθερη μόνο για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στη δράση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook