Ο Σύλλογος Τροχαλού δια των εκπροσώπων του Γιάννη Πρωτοπαπαδάκη και Σπύρο Ζουριδάκη παρουσιάστηκε χθες 13-10-2-16 στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης όπου και συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά τη νέα θέση ΒΚΛ στη θέση Τροχαλού 170 μ από την παραλία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

"Ο Σύλλογος εξέθεσε τις απόψεις του και τόνισε τα σφάλματα που περιέχουν οι μελέτες όπως για παράδειγμα η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής πράγμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την περιοχή καθώς δύναται να της στερήσει ή να της αχρηστεύσει αυτό το πολύτιμο αγαθό, το νερό! Ο σύλλογος τόνισε στους Περιφερειακούς Συμβούλους ότι έχει κάνει Μελέτες με το ΙΓΜΕ οι οποίες αναφέρουν ως άκρως πόσιμο το νερό στα Τροχαλού κι έτσι προστατεύεται τώρα μα και μελλοντικά η χρήση του. Επανέλαβε ότι απαγορεύονται πάνω από υπόγειους υδροφορείς έργα βιολογικού και ΣΜΑ και ότι δεν θα προλάβει ο Δήμος να κατασκευάσει το έργο για να γλιτώσει τα πρόστιμα οπότε πρέπει να κοιτάξει την λύση που και ο ίδιος αναφέρει στη θέση Τηγάνι.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Καλογερής παρόλο που είχει δεχθεί Αίτηση Εξαίρεσης απο τη διαδικασία, τηνσυνέχισε αρνούμενος να εξαιρεθεί!

Η Επιτροπή βέβαια υπερψήφισε και δεν ακύρωσε τις νέες μελέτες του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. «Δεν του χάλασε το χατίρι». 

Η παρουσία του Δήμου ήταν σχεδόν μηδαμινή κι εξαντλήθηκε στην εκφώνηση της δικιάς τους όμορφα πλασμένης ιστοριούλας όσον αφορά τον βιολογικό."