Ο Σύλλογος Τροχαλού δια των εκπροσώπων του Γιάννη Πρωτοπαπαδάκη και Σπύρο Ζουριδάκη παρουσιάστηκε χθες 13-10-2-16 στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης όπου και συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά τη νέα θέση ΒΚΛ στη θέση Τροχαλού 170 μ από την παραλία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

“Ο Σύλλογος εξέθεσε τις απόψεις του και τόνισε τα σφάλματα που περιέχουν οι μελέτες όπως για παράδειγμα η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής πράγμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την περιοχή καθώς δύναται να της στερήσει ή να της αχρηστεύσει αυτό το πολύτιμο αγαθό, το νερό! Ο σύλλογος τόνισε στους Περιφερειακούς Συμβούλους ότι έχει κάνει Μελέτες με το ΙΓΜΕ οι οποίες αναφέρουν ως άκρως πόσιμο το νερό στα Τροχαλού κι έτσι προστατεύεται τώρα μα και μελλοντικά η χρήση του. Επανέλαβε ότι απαγορεύονται πάνω από υπόγειους υδροφορείς έργα βιολογικού και ΣΜΑ και ότι δεν θα προλάβει ο Δήμος να κατασκευάσει το έργο για να γλιτώσει τα πρόστιμα οπότε πρέπει να κοιτάξει την λύση που και ο ίδιος αναφέρει στη θέση Τηγάνι.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Καλογερής παρόλο που είχει δεχθεί Αίτηση Εξαίρεσης απο τη διαδικασία, τηνσυνέχισε αρνούμενος να εξαιρεθεί!

Η Επιτροπή βέβαια υπερψήφισε και δεν ακύρωσε τις νέες μελέτες του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. «Δεν του χάλασε το χατίρι». 

Η παρουσία του Δήμου ήταν σχεδόν μηδαμινή κι εξαντλήθηκε στην εκφώνηση της δικιάς τους όμορφα πλασμένης ιστοριούλας όσον αφορά τον βιολογικό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook