Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από τη Δευτέρα 10/10/2016 έως και σήμερα, στην πλατεία Ελευθερίας, η δράση προληπτικής ιατρικής «Ιπποκράτης» (κινητή παιδιατρική μονάδα προληπτικής ιατρικής). Στόχος: η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη σε θέματα υγείας που απασχολούν παιδιά και γονείς.

Για άλλη μια φορά εθελοντές Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι και Ωτορινολαρυγγολόγοι, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, ήταν παρόντες σε καθημερινή βάση από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και για όλη την εβδομάδα. Εξέτασαν, έδωσαν συμβουλές και οδηγίες σε παιδιά και γονείς γύρω από θέματα προληπτικής ιατρικής.

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου αναφέρει:

"Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την κ. Μαρκουλάκη Ειρήνη και τους ανθρώπους του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ευγένεια, την κατανόηση και την διακριτικότητά τους,  τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για την παρουσία και τη βοήθειά τους και του εθελοντές οδοντιάτρους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους Παιδιάτρους Χριστίνα Ανδρεαδάκη-Μπασιούρη, Ζηνοβία Γιαλεσάκη, Νικόλαο Καραγιάννη, Ειρήνη Μπιμπάκη, Κωνσταντίνα Παπάζογλου, Ζαχαρία Στειακάκη. Στους Οφθαλμιάτρους Ιωάννη Ασλανίδη, Μαργαρίτα Καρπαθάκη, Μαρία Λουλακάκη, Γεώργιο Μπαστάκη, Γεώργιο Παππά, Χριστίνα Σκαθαρούδη, Αικατερίνη Χαλκιά. Στους  Ωτορινολαρυγγολόγους Δεβόρα Κιαγιαδάκη, Σοφία Κουβίδη, Αντώνιο Νικολιδάκη, Εμμανουέλλα Ξενάκη, Μύρωνα Ξυπάκη για την άμεση ανταπόκριση και την ανιδιοτελή προσφορά τους και φυσικά   σε όλα τα παιδιά που προσήλθαν για τα χαμόγελα που μας χάρισαν!"