To Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη   επισκέφθηκαν μαθητές   του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου στις  12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο  του προγράμματος “ERASMUS” με θέμα την υγιεινή διατροφή και τίτλο «HEALTHY? WEALTHY. TOP TIPS» συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος την κα Αναστασία Δεικτάκη. 

Στο πρόγραμμα  συμμετείχαν  σχολεία  από 7 χώρες (Ελλάδα, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία).

40 μαθητές και μαθήτριες από τις παραπάνω χώρες, ηλικίας από 15 έως 18 ετών,  έφτασαν στο Κέντρο με τους συνοδούς τους,  όπου τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη του Κέντρου κα Ρένα Μικεδάκη, η οποία και τους ενημέρωσε για την λειτουργία του, όπως και για τα προϊόντα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ», που πιστοποιεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνέχεια ο κος Μιχάλης Παναγιωτάκης, αρχιμάγειρας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, τους μίλησε για τα προνόμια της κρητικής διατροφής  και μαγείρεψε μαζί με την ομάδα του (Θεοδώρα Ντόλια, Γιώργος Στόϊκος,  Ίκραμ) για τα παιδιά και τους συνοδούς τους. 

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, τόσο για την ενημέρωση αναφορικά στα τοπικά προϊόντα  και τις διατροφικές συνήθειες του τόπου μας,  όσο και για το γευστικότατο γιουβέτσι, που δημιούργησαν οι chefs και τον ντάκο, που έφτιαξαν μόνοι τους με τις υποδείξεις τους! 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook