Συγκέντρωσε τα απαραίτητα υλικά και επέλεξε τα απαραίτητα εργαλεία. Μέσα σε λίγη ώρα έχεις δημιουργήσει το δικό σου καθρέπτη-ντουλάπι, με τη δική σου σφραγίδα! Είναι απλό!

Χρειάζεσαι extra αποθηκευτικό χώρο στο υπνοδωμάτιο ή στο μπάνιο?

Χρησιμοποίησε ένα καθρέπτη που ήδη έχεις σπίτι είτε ολόσωμο είτε μικρότερο σαν πόρτα και φτιάξε τον ντουλάπι.

Θα το φτιάξεις ως εξής:

Υλικά:  ξύλο ,  καθρέπτης, κόλλα ξύλου, 3 μεντεσέδες, 1 μαγνητικό κούμπωμα, γυαλόχαρτο, ξυλόβιδες, 2 λαμάκια στήριξης, ούπα, βίδες.

Εργαλεία:  δραπανοκατσάβιδο, τριβείο(προαιρετικά αντί γυαλόχαρτο χεριού), πινέλο, μπογιά, σέγα η σπαθόσεγα, γωνία μαραγκών, αλφάδι, μέτρο.

Το πλαίσιο του ντουλαπιού θα βγει στις διαστάσεις του καθρέπτη. Κόβεις με την σέγα το ξύλο και επιπλέον κόβεις όσα ραφάκια θες να έχει μέσα το ντουλάπι

Ό,τι ξύλο κι αν διαλέξεις, ακόμα και παλέτα πρέπει πρώτα να λειάνεις την επιφάνεια, να μην αφήσεις πόρους. Θα λειάνεις με γυαλόχαρτο χεριού ή αν έχεις τριβείο ακόμα καλύτερα. Αν είσαι fan του DIY προτείνουμε ένα καλό και οικονομικό τριβείο της Metabo FSX200I στα 62,50€.

Με τη γωνία των μαραγκών θα φέρεις τις ορθές γωνιές στο πλαίσιο και στα ραφάκια. Σημαδεύεις και περνάς με ξυλόκολλα τα σημεία που θα ενώσεις. Κατόπιν περνάς τις ξυλόβιδες με το δραπανοκατσάβιδο. Αν δεν έχεις, μια οικονομική λύση ειναι το Skil 1020AD με 39,90€.

Μόλις ολοκληρώσεις βάψε το στο χρώμα που επιθυμείς.

Όταν πλέον έχει στεγνώσει, στην πίσω πλευρά του πλαισίου πρόσθεσε δυο λαμάκια στήριξης  για να κρεμαστεί στον τοίχο. Το αλφάδι θα σε βοηθήσει να στερεώσεις σε ευθεία το ντουλάπι σου.

Ο καθρέπτης θα στερεωθεί και θα ανοιγοκλείνει με μεντεσέδες. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις ένα μαγνητικό κούμπωμα μεταξύ καθρέπτη και πλαισίου για να κλείνει καλύτερα.

Μην ξεχνάς την προστασία σου! Με μόλις 1,86€ γυαλιά προστασίας Portwest PW30 ή μάσκα της KTools με 1,49€ καθώς επίσης με 1,56€  γάντια Delta Plus VE715.

Φωτεινάκης Store…είναι απλό!

 

 

 

 

 

 

 

Α. Γογονή 142, Χανιά
Τηλ.: 28210 99048-9
email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook