Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν σκοτώσει περισσότερους από 50 αντάρτες της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK από τότε που άρχισε η επιχείρησή τους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Περισσότερα από 50 αντεπαναστατικά στοιχεία σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των τελευταίων εβδομάδων, ενώ περίπου 100 τραυματίστηκαν και άλλα αιχμαλωτίστηκαν», δήλωσε διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλούνται σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV μεταδίδει στην ιστοσελίδα του ότι οι Φρουροί της Επανάστασης, οι οποίοι έχουν αναπτύξει 5.000 στρατιώτες στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν, σκότωσαν περισσότερους από 55 αντάρτες του PJAK στις πρόσφατες συγκρούσεις.

«Η επιχείρησή μας κατά των αμερικανών αντεπαναστατών του PJAK (Κόμμα για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν) θα συνεχιστεί κατά μήκος της μεθορίου Ιράν-Ιράκ στο βορρά, έως ότου η κυβέρνηση του Ιράκ και της (ιρακινής) περιοχής του Κουρδιστάν τοποθετήσει αστυνομικούς και στρατιώτες κατά μήκος των κοινών συνόρων» για να ελέγξει την κατάσταση, προσέθεσε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος δεν κατονομάζεται από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 16 Ιουλίου, ο ιρανικός στρατός εξαπέλυσε ευρεία επιχείρηση κατά των βάσεων του PJAK. Κατά τη διάρκεια των μαχών με τους κούρδους αντάρτες στη μεθόριο, ο ιρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 8 άνδρες, μεταξύ των οποίων έναν ανώτερο αξιωματούχο του.

Το Ιράν έχει δεσμευτεί ότι θα κλιμακώσει τη στρατιωτική δράση εναντίον της κουρδικής αυτής παράταξης, η οποία επιδιώκει αυτονομία για τις περιοχές όπου ζει η κουρδική μειονότητα στη χώρα.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η βία έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό εκατοντάδων χωρικών που κατοικούν στις ιρανικές μεθοριακές ζώνες με το Ιράκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook