Οι πρόσφυγες ξεσηκώθηκαν και εξαγριωμένοι έκαψαν το ΙΧ – Ο οδηγός κατέφυγε στην αστυνομία και συνελήφθη – Προγραμματίζεται καθιστική διαμαρτυρία τη Δευτέρα

Νεκροί είναι μια γυναίκα πρόσφυγας και ο ανήλικος γιος της, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο. Τη γυναίκα και το ανήλικο παιδί παρέσυρε ΙΧ που κινούνταν στον δρόμο μπροστά από το Camp και τους χτύπησε θανάσιμα. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος, ενώ το παιδί κατέληξε στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας ακόμη ανήλικος που τραυματίστηκε από το ίδιο ΙΧ.

Οι πρόσφυγες, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ξεσηκώθηκαν κι εξαγριωμένοι έκαψαν το ΙΧ, ο οδηγός του οποίου συνελήφθη νωρίτερα από αστυνομικούς. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων έξω από το Κέντρο. 

Πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο Κέντρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από αύριο σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς τα οχήματα που κινούνται στο σημείο, αναπτύσσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των προσφύγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook