Η Ναφισατού Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel, που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, δεν στοχεύει στο να αποσπάσει χρήματα από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, Κένεθ Τόμσον, αλλά επιδιώκει να της αποδοθεί δικαιοσύνη και διεκδικεί την αποζημίωση και τους τόκους που κάθε αστικό δικαστήριο επιβάλλει στον αποδεδειγμένα ένοχο εγκληματικής πράξης, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η 32χρονη γυναίκα έσπασε τη σιωπή της, την οποία διατηρούσε από τον Μάιο - το μήνα που είδε το φως της δημοσιότητας η, κατ΄ εκείνη, εγκληματική πράξη του Ντομινίκ Στρος Καν, δίνοντας συνεντεύξεις και, κυρίως στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Η μαρτυρία της κρίθηκε σοκαριστική , με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης να αναβάλλει την ακροαματική διαδικασία για τις 23 Αυγούστου, με στόχο να υπάρξει ικανός χρόνος, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Οι δηλώσεις της καμαριέρας, προκάλεσαν αντικρουόμενα σχόλια, καθώς, σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο της, δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της Ναφισατού Ντιαλό, που την οδήγησαν να σύρει στα δικαστήρια τον έως τότε "πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας".

Η γυναίκα από τη Γουινέα είχε κατηγορηθεί πως πολλές φορές στο παρελθόν είχε πει ψέμματα και στόχος της ήταν να βγάλει όσα περισσότερα λεφτά μπορούσε. 'Ενα τηλεφώνημα της μάλιστα, μία ημέρα μετά από τη δήλωση της πως έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Στρος Καν, σε φυλακισμένο φίλο της , στάθηκε ικανό να κριθεί από πολίτες και δικαστές ως φιλοχρήματη και ψεύτρα.

Θέλουμε Δικαιοσύνη, όχι χρήματα από τον Στρος-Καν, λέει η καμαριέρα
Η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, κατά την έξοδό της από τη συνάντησή της με τον ανακριτή, στις 27 Ιουλίου 2011 [REUTERS/Shannon Stapleton]

Οι Νιου Γιορκ Τάιμς είχαν γράψει ότι στη συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία, η Ναφισατού Ντιαλό είχε πει "αυτός ο τύπος έχει πολλά λεφτά, ξέρω τι κάνω". Η φερόμενη ως θύμα καμαριέρα, είχε μιλήσει με τον φυλακισμένο φίλο της στη διάλεκτο της, με αποτέλεσμα να παραφραστεί το νόημα των λεγομένων της.

"Ορισμένες εκφράσεις ήταν συγκεχυμένες για τους δημοσιογράφους των Νιου Γιορκ Τάϊμς" δήλωσε ο Κενεθ Τόμσον, με αποτέλεσμα να βγουν λανθασμένα συμπεράσματα για τις προθέσεις και το χαρακτήρα της Ντιαλό. "Ακούσαμε πολύ προσεκτικά την ηχογράφηση του εν λόγω τηλεφωνήματος" πρόσθεσε ο δικηγόρος της "και είναι πλέον, απολύτως σαφές ότι το θύμα ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, αυτό που είχε πει στο συγκεκριμένο άτομο ήταν πως "επρόκειτο για κάποιον που επιχείρησε να με βιάσει, πως ήταν άνθρωπος με εξουσία, ένας σημαντικός άντρας".

Η καμαριέρα έκανε δημόσια δήλωση χθες στη ΝέαΥόρκη για να ευχαριστήσει όλους όσοι την έχουν υποστηρίξει από την αρχή της υπόθεσης ανακοίνωσαν μέλη Αφρικανικής Οργάνωσης της Νέας Υόρκης. "Η κυρία Ντιαλό μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν πέσει θύματα επιθετικότητας . Πολεμάει για τα δικαιώματά της και για την αξιοπρέπειά της" πρόσθεσαν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Αφρικανικής Οργάνωσης.

Οι τελευταίες εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αμφιβολίες για τα κίνητρα της κι έτσι η ακροαματική διαδικασία δεν θα γίνει την 1η αλλά στις 23 Αυγούστου, ώστε ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση να μην αναγκαστεί να προβεί σε βιαστικά συμπεράσματα.

Η πρόταση αναβολής της δίκης έγινε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ενώ οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν πως "συμφωνήσαμε να αναβληθεί η ακρόαση ενώπιον του δικαστή Μάϊκλ Όμπους, καθώς κατανοούμε ότι ο εισαγγελέας συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση".