Ο Δήμος Ανωγείων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 ετών από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, διοργανώνουν εκδήλωση στα Ανώγεια, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα «Μανώλης Κεφαλογιάννης» (κάτω από την Τράπεζα Πειραιώς).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ανωγείων, Μανόλη Καλλέργη. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών &  Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νικόλαο Παπαδάκη, με θέμα «Η διαχρονικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου». 

Ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών θα απαγγείλουν οι Μιχάλης Αεράκης, Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. και  Βαγγέλης Κακατσάκης, δάσκαλος – λογοτέχνης, ενώ θα γίνει και αναγγελία προκήρυξης διαγωνισμού για συγγραφή βιογραφίας του Βασιλείου Σκουλά, στενού συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει και έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», θα κλείσει με προβολή κινηματογραφικής ταινίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook