Η αστυνομία πραγματοποίησε χθες έρευνα σε 21 σπίτια και ιδιοκτησίες στη νότια Γερμανία στο πλαίσιο έρευνάς της για ύποπτους ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Στουτγάρδης.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώθηκε στις υποψίες που υπήρχαν για τη σύσταση μιας εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για παραβιάσεις σχετικά με την κατοχή όπλων, αλλά δεν συνδεόταν με το μακελειό της περασμένης Παρασκευής στη Νορβηγία από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Στην επιχείρηση αυτή στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης μετείχαν 140 αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι κατέσχεσαν όπλα, πυρομαχικά, ναρκωτικά και υπολογιστές από 18 ανθρώπους που εμπλέκονται σε οργάνωση που είναι γνωστή ως «Standarte Wuerrttemberg».

Η οργάνωση αυτή, η οποία επιθυμεί την απέλαση όλων των ξένων από τη Γερμανία, τελεί υπό έρευνα από το Μάρτιο, σημείωσαν οι εισαγγελείς.

Οι νόμοι που απαγορεύουν τις ακροδεξιές οργανώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηροί στη Γερμανία, όπου το προπαγανδιστικό υλικό που αναφέρεται στο Ναζιστικό Κόμμα είναι παράνομο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook