Σημαντικές γνώσεις και κατευθύνσεις για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος LIFE στην Κρήτη, αποκόμισαν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με το μέλος του προγράμματος, Χημικό Μηχανικό, Πόπη Μπορμπουδάκη, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον ΕΣΔΑΚ στην ενημερωτική Ημερίδα όλων των Ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος.

Η εναρκτήρια συνάντηση (Kick of Meeting) όλων των προγραμμάτων LIFE 15 που ανήκουν στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον – Αποδοτικότητα Πόρων – Απόβλητα» πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του EASME (Executive Agency for Small and Medium Sized Enterprises) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση των δικαιούχων των σχετικών προγραμμάτων LIFE 15 σε θέματα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, του κανονιστικού πλαισίου και της γενικότερης συνεργασίας με τον EASME, απ’ όπου τα στελέχη αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιηθεί μια πιλοτική μονάδα ηλιακής ξήρανσης στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Βιοξήρανσης Απορριμμάτων Ηρακλείου, η οποία θα επεξεργάζεται τα τροφικά υπολείμματα ξενοδοχειακών μονάδων και εστιών σίτισης, δημιουργώντας ποιοτικές ζωοτροφές.

Το πρόγραμμα LIFE F4F συντονίζει ο ΕΣΔΑΚ σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βερολίνου, ενώ σημαντική υποστήριξη παρέχει ο Δήμος Ηρακλείου.