Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στον πολυχώρο Gazarte στο Γκάζι, η τελετή απονομής των Regional Media Awards, με την παρουσία ιδιοκτητών και στελεχών των ελληνικών μέσων ενημέρωσης που βραβεύτηκαν.

Πρόκειται για τα βραβεία τα οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο και sites) στη χώρα μας.

Στη διοργάνωση το Flashnews.gr για μία ακόμα χρονιά κατέκτησε την χρυσή κορυφή!

 

Η βραδιά της απονομής

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε διεθνή παραδείγματα τοπικών μέσων που είχαν καταφέρει να έχουν εθνικό εκτόπισμα και επεσήμανε ότι στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν υπήρχαν πάρα πολλές αξιόλογες δουλειές, χαρακτηρίζοντας τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ως «ευρηματικά, εξαιρετικά και ποιοτικά παρά τους πενιχρούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως η ποιότητα και η δυναμική των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελούν καθρέφτη της υπόστασης και των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών. Ευτυχώς, παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα που λειτουργούν ως κοιτίδες ελπίδας και αισιοδοξίας. Ώρα να αναδειχθούν, ώρα να βραβευθούν».

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη διοργάνωση είναι ότι στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη διαφημιστικών εταιρειών, digital media εθνικής εμβέλειας, εταιρείες ερευνών και μετρήσεων καθώς και καθηγητές πανεπιστημίου με αντικείμενο σπουδής τα ΜΜΕ. 

Τα βραβεία που κατέκτησε το Flashnews.gr

To Flashnews.gr, μετά τη βράβευση του 2015 στα Digital Media Awards που κατέκτησε Ασημένιο Βραβείο ανάμεσα στα μεγαλύτερα portal της Ελλάδας, συμμετείχε στα Regional Media Awards με 7 υποψηφιότητες και κατέκτησε 6 βραβεία, μεταξύ αυτών ένα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα.

Τα case studies για τα οποία βραβεύτηκε το Flashnews.gr είναι:

Χρυσό Βραβείο στην κατηγόρια «Σχεδιασμός/Εμπειρία Αναγνώστη – καλύτερη Αρχική Σελίδα» με τίτλο υποψηφιότητας «Flashnews.gr: Το σύγχρονο web design στην υπηρεσία του αναγνώστη», σχεδιασμό τον οποίο έκανε στα τέλη του 2014 η εταιρία Webjar.

Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Περιεχόμενο – Καλύτερο Ρεπορτάζ» με τίτλο υποψηφιότητας Flashnews.gr: «Αποστολή Άουσβιτς: Η μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης σε φωτογραφίες», για το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 27/01/2016 με τον ομώνυμο τίτλο. 

Στην παραπάνω κατηγορία το Flashnews.gr κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση, καθώς δεν υπήρχε υποψηφιότητα που να συγκεντρώνει τα μόρια για χρυσό βραβείο.

Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Περιεχόμενο – Καλύτερο Άρθρο» με τίτλο υποψηφιότητας «Flashnews.gr: Αντίο ξένε.. ένα άρθρο μία ιστορία ενός ανθρώπου που δεν θα είχε χάσει την ζωή του μετά από μερικά τυχαία περιστατικά». Το άρθρο είναι του κ. Γιώργου Καράκη και είχε δημοσιευτεί με τον ομώνυμο τίτλο στις 24/03/2016.

Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Διαφήμιση – Πιο αποτελεσματική Καμπάνια για διαφημιζόμενη Εταιρεία», με τίτλο υποψηφιότητας: «Flashnews.gr: Μία καμπάνια για τα H&M σε συνεργασία με την Mindshare».

Επίσης να αναφέρουμε ότι στην παραπάνω κατηγορία δεν υπήρχε υποψηφιότητα που να συγκεντρώνει τα μόρια για χρυσή ή ασημένια διάκριση και η βράβευση έγινε μόνο στο Flashnews.gr.

Χάλκινο Βραβείο στην κατηγόρια «Σχεδιασμός/Εμπειρία Αναγνώστη – Καλύτερο site για κινητές συσκευές», με τίτλο υποψηφιότητας «Flashnews.gr: Η λογική του Responsive web design δημιούργησε μια εξαιρετικά εύχρηστη και ευχάριστη εμπειρία περιήγησης», σχεδιασμό τον οποίο επίσης έκανε η εταιρεία Webjar.

Τέλος στο Flashnews.gr κατέκτησε Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Δημόσια Προσφορά/Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο του Νησιού της Κρήτης. 

Δείτε το βίντεο από τις απονομές

 

Από όλους εμάς στο Flashnews.gr ένα θερμό ευχαριστώ

Οι παραπάνω διακρίσεις, που έρχονται για δεύτερη χρόνια μετά τη 2η θέση που κατέκτησε το site ανάμεσα στα θηρία της ενημέρωσης το 2015, αποτελούν για την Ομάδα του Flashnews.gr, καθώς και για την εταιρεία IMMKO που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του site, τηνμέγιστη ηθική επιβράβευση, καθώς αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αναδεικνύονται από την αγορά και από τους επαγγελματίες του κλάδου μας σε εθνικό επίπεδο.

Η παραπάνω βράβευση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με σεβασμό στον αναγνώστη και προσήλωση για όσο δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας, που έχουν αποδείξει τα τελευταία 6 χρόνια ότι μας εμπιστεύονται με συνέπεια, αφού διαφημιζόμενοι μας είναι σημαντικές τοπικές επιχειρήσεις από την Κρήτη αλλά και μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες.  

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας και τους πελάτες μας για την διαχρονική εμπιστοσύνη τους σε όλη αυτήν την πορεία. Πάνω από όλα όμως ευχαριστούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες μας που κάθε μέρα μας τοποθετούν στην κορυφή των προτιμήσεών τους στην ενημέρωση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook