Όταν έγινε γνωστό πως ο μακελάρης του Όσλο θα εκτίσει μάξιμουμ 21 χρόνια πολλοί απόρησαν, δεδομένης της ειδεχθούς του πράξης.

Κι όμως, ως πολιτισμένοι άνθρωποι, οι Νορβηγοί θεωρούν ότι έπειτα από 21 χρόνια στη φυλακή, ένας εγκληματίας μπορεί να αποφυλακιστεί και να γίνει χρήσιμο μέλος της κοινωνίας – σίγουρα πάντως ένας καλύτερος άνθρωπος.

\"\"

\"\"

Το χειρότερο για όσους θα ήθελαν μια παραδειγματική τιμωρία για τον Anders Behring Breivik έρχεται αν δούμε τις φωτογραφίες του πιο καλά φυλασσόμενου Σωφρονιστικού Ιδρύματος της χώρας που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο και πιθανότατα να τον φιλοξενήσει μόλις καταδικαστεί, αναφέρει το real.gr.

\"\"

Πρόκειται για το Halden Fengsel, μία από τις πιο προοδευτικές φυλακές του κόσμου που στεγάζει 248 κρατούμενους.

\"\"

Θυμίζει πολυτελές resort, με κελιά που διαθέτουν ξεχωριστό μπάνιο, LCD τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη, μίνι μπαρ και ντιζάιν επίπλωση.

\"\"

\"\"

\"\"

Σε άλλους χώρους υπάρχει βιβλιοθήκη, κέντρο για να εξασκούν τα χόμπι τους (τους διαθέτουν ακόμη και στούντιο ηχογράφησης!), prive δυάρι (σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις) για ιδιωτικές στιγμές με τις συντρόφους.

\"\"

Μέχρι γυμναστήριο με τοίχο αναρρίχησης υπάρχει!

\"\"

Την αυλή στολίζει το έργο γκράφιτι του cult καλλιτέχνη του δρόμου Dolk, που τους βοηθά ψυχολογικά στην προσπάθεια τους να απαλλαγούν από τα «δεσμά»τους.

\"\"

\"\"

Δείτε ένα βίντεο για την πιο χλιδάτη φυλακή του κόσμου:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook