Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε κατοίκους της Γαύδου αλλά και στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου η πρόθεση κάποιων να ανεγείρουν στην Γαύδο ναό αφιερωμένο στον Απόλλωνα. Για το θέμα ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος της Γαύδου ο οποίος αυτή την περίοδο ήταν σε Αθήνα και Χανιά για το πρόβλημα της ακτοπλοικής συγκοινωνίας.

Όπως είπε ο ίδιος, τον ναό θέλουν να ανεγείρουν οι Ρώσοι επιστήμονες οι οποίοι – ως γνωστόν – εδώ και χρόνια, ζουν μόνιμα στην Γαύδο σε κατοικίες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί απο τους ίδιους με την αξιοποίηση μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον.

\”Με ειδοποίησαν ότι οι Ρώσοι που είναι στην Γαύδο σκέφτονται , σε μιαν άκρη του νησιού και συγκεκριμένα στο Λαγκούδι πάνω σε έναν βράχο, να φτιαχτεί ναός του Απόλλωνα. Με το που το έμαθα τους ειδοποίησα αμέσως ότι δεν θα κάνουν ούτε μια κίνηση\” δήλωσε ο κ.Λαμπάκης, ενώ ερωτώμενος για το τι του απάντησαν είπε: \”Με ρώτησαν γιατί να μην φτιαχτεί και τους είπα ότι δεν είμαι στην Γαύδο και μόλις πάω θα συζητήσουμε, αλλά ούτε να το σκεφτούν, ούτε να το συζητούν αυτό το πράγμα\”.

Στο μεταξύ μέσω ιστοσελίδας στο διαδύκτιο ήδη \”διαφημίζεται\” η ανέγερση του ναού του Απόλλωνα και μάλιστα με φωτογραφία όπου εμφανίζεται το πώς οραματίζονται τον ναό. Επιπλέον καλούνται όσοι θέλουν να συνδράμουν υλικά ή πνευματικά στην ανέγερση του νέου αρχαίου ναού του θεού Απόλλωνα με σκοπό να αποτελέσει \”ένα μέρος για να καλοσωρήσουμε ξανά τους θεούς στην Γή\”, ενώ ήδη προγραμματίζονται εκδηλώσεις κατά το Θερινό και Χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου και 21 Δεκεμβρίου.

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά \”Ο Ναός του Απόλλωνα φεγγοβολεί το φως του από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης στην Υδρόγειο, θυμιζοντάς μας τη γνώση και τη σοφία των Αρχαίων Ελληνικών χρόνων. Εποχές που οι άνθρωποι και οι Θεοί συνεργάζονταν. Μας δείχνει ένα τρόπο να ξεφύγουμε από τα προβλήματα και τη δυστυχία.\”

Για το θέμα εξέδοσε ανακοίνωση η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου στην οποία επισημαίνονται και τα εξής :

\”Εκ της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου γνωστοποιείται ότι το τελευταίο διάστημα στη νήσο Γαύδο, η οποία υπάγεται εκκλησιαστικά στην ανωτέρω Ιερά Μητρόπολη, γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης «ναού» αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Σκοπός του ναού αυτού, όπως προκύπτει από πληροφορίες του διαδικτύου είναι: \’Η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας\”.

Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνουμε στη ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βιο μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος.

Στην προσπάθεια αποχριστιανισμού, αποϊεροποίησης και απογύμνωσης του τόπου και της κοινωνίας μας ας κρατήσουμε \’πάντα ανοικτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας\’ μένοντας σταθεροί στις αιώνιες και διαχρονικές αξίες και παραδόσεις του Γένους και της Ρωμιοσύνης, ακούοντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: \’…αδελφοί, στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε διά λόγου είτε δι’ επιστολής ημών\’ (Β’ Θεσ. 2, 15)\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook