Δεν υπάρχουν θετικές προοπτικές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης με Θεσσαλονίκη, υποστήριξε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας Υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Θεοτοκάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ενδιαφέρον για ένα τέτοιο δρομολόγιο, που πρότεινε κατά τη χθεσινή ημερίδα ο δήμαρχος Χανίων, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια σχεδιασμού του.

Ο κ. Θεοτοκάς που προήδρευσε στην τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ στα Χανιά, τόνισε ότι είναι ένα θέμα συζήτησης αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προκύψει από την πρωτοβουλία των ίδιων των φορέων της ακτοπλοΐας.

 

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα δρομολόγια για την επόμενη περίοδο καθώς και οι συμβάσεις γραμμών δημοσίου συμφέροντος για τις οποίες δεν υπήρχε ενδιαφέρον και θα πρέπει να γίνει ξανά η προκήρυξη. Σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνεται η γραμμή της Κάσου και της Καρπάθου που περιλαμβάνει ως δρομολόγιο και τη σύνδεση με Κρήτη.

 

Ως προς τις υψηλές τιμές των ναύλων, ο κ. Θεοτοκάς τόνισε ότι από την πλευρά του Υπουργείου θα τεθεί το ζήτημα της επανεκτίμησης της κατάστασης με στόχο να υπάρξει εξέταση των τιμών και τροποποίησή τους προς τα κάτω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook