Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 100 ετών που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ και στις γειτονικές περιοχές, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι τονίζοντας ότι το κόστος των ζημιών αναμένεται να ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και καθαρισμού της περιοχής, ενώ και σήμερα συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν γύρω από την πρωτεύουσα και χιλιάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης σε ένα βουδιστικό μοναστήρι μετά από κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το χειρότερο δυστύχημα εξαιτίας των βροχοπτώσεων σημειώθηκε χθες Τετάρτη όταν καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης τρία μικρά ξενοδοχεία στο ορεινό θέρετρο Τσουντσεόν, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Σεούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών τοποθετούν τον αριθμό των νεκρών σε 41 και των αγνοουμένων σε 12. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν στη Σεούλ και σήμερα.