Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης σε ότι έχει να κάνει με την εμπλοκή της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στους αγώνες για τα «στημένα» παιχνίδια.

Λίγο πριν τις 5.00 το πρωί ξημερώματα της Πέμπτης η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας και την εφ\’ όρου ζωής απαγόρευση δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο σε Μπέο και Μ. Ψωμιάδη.

Στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ\’ όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ\’ όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Παράλληλα, στις δύο ΠΑΕ επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 ευρώ έκαστη.

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας εκδικάζοντας σε πρώτο βαθμό την υπόθεση των στημένων αγώνων αποφάσισε:
α) τον υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ του Ολυμπιακού Βόλου και την εφ’ όρου ζωής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Αχιλλέα Μπέο
β) τον υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ της Καβάλας και την εφ’ όρου ζωής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Μάκη Ψωμιάδη
γ) Την αθώωση του Μ. Ψωμιάδη για την κατηγορία του ντόπινγκ
δ) Την αθώωση του προπονητή Γ. Παπακώστα από τις αποδιδόμενες σε αυτόν πειθαρχικές παραβάσεις. Οι αποφάσεις είναι εφέσιμες.

Πλέον, ο Ολυμπιακός Β., που δίνει απόψε ευρωπαϊκό αγώνα, αντιμετωπίζει το φάσμα του αποκλεισμού από το Europa League .

Την επόμενη εβδομάδα εκδικάζεται η έφεση της Λάρισας και του Ηρακλή, που ζητούν να ανατραπεί η απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας του προηγούμενου πρωταθλήματος και να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα στη θέση των Ολυμπιακού Β. και Καβάλας. Το ίδιο διεκδικεί και ο Πανσερραϊκός.

Στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας στις 11/7 αναφερόταν το εξής: «Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος 2010-2011. Τονίζεται ότι η Super League θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις τυχόν εκδοθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook