Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, το θεατρόφιλο κοινό, οι διακεκριμένες προσωπικότητες της Κριτικής Επιτροπής, αλλά  και εκπρόσωποι αρχών της πόλης έδωσαν το παρών στην Τελετή Έναρξης ενός αξιόλογου και καταξιωμένου πλέον θεσμού για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ιεράπετρας.

Απευθύνοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στους συντελεστές της διοργάνωσης και καλωσορίζοντας στην Ιεράπετρα τις διακεκριμένες προσωπικότητες που απαρτίζουν την Κριτική Επιτροπή, ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης κήρυξε την έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ, αναφερόμενος μέσα από τη σύντομη ομιλία του σε όλα όσα είναι το Φεστιβάλ Θεάτρου για την Ιεράπετρα, ενώ παράλληλα τίμησε τον διακεκριμένο ηθοποιό, κ. Νίκος Βερλέκη σε αναγνώριση όλων όσων έχει προσφέρει από το 2009 στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Όπως ανέφερε «Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ιεράπετρας για 6η συνεχή χρονιά  υποστηρίζει ενεργά τη μεγάλη γιορτή του θεάτρου στην πόλη μας, το  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Για 6η συνεχή χρονιά η Ιεράπετρα τιμά το θέατρο και αγκαλιάζει τον πολιτισμό μέσα από την υλοποίηση μιας διεθνώς αναγνωρισμένης πλέον διοργάνωσης.

Αποτέλεσμα της δύναμης, της θέλησης και του πάθους που διακρίνει τους ανθρώπους της πόλης μας και δημιούργημα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, το  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας πρωταγωνιστεί για μια ακόμη χρονιά σε μια γιορτή με επίκεντρο  το θέατρο, τη δράση, τους ηθοποιούς και το θεατρόφιλο κοινό.

Καρπός πολυετούς προσπάθειας και εμπειρίας αποτελεί πλέον αξιόλογη όψη του πολιτιστικού προφίλ του νησιού και του δήμου μας που με όλες μας τις δυνάμεις ως Δήμος Ιεράπετρας στηρίζουμε.

-Σύμμαχος στην ελπίδα μας για αισιοδοξία,

-Αφορμή καλλιτεχνικής συνεύρεσης και γόνιμης συνεργασίας,

-Όψη της πολιτισμικής μας ταυτότητας και απόδειξη της ιδιαίτερης αγάπης μας για τη θεατρική δημιουργία,

το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας είναι θεσμός που γέννησαν οι άνθρωποι της πόλης μας, αγαπούν και υποστηρίζουν με περίσσια όρεξη, δύναμη και διάθεση συνεργασίας.    

Με τη βεβαιότητα ότι θα μας προσφέρει και φέτος ξεχωριστές στιγμές μέσα από τη δύναμη που έχει το θέατρο να αγγίζει έντονα και σε βάθος τον άνθρωπο, καλωσορίζουμε στην πόλη μας όλες τις θεατρικές ομάδες και ιδιαίτερα τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τις διακεκριμένες και καταξιωμένες  προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και του θεάτρου  που μας τιμούν και φέτος με την ξεχωριστή τους παρουσία.

Ευτυχείς που η Ιεράπετρα έχει ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και δημιουργούν μέσα από αυτήν, όπως οι άνθρωποι του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου  Ιεράπετρας και υπερήφανοι για τη στήριξη που παρέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις  οι φορείς και οι σύλλογοι του Δήμου μας και σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και το νομικό πρόσωπο ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κηρύσσω την έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, ευχόμενος καλή επιτυχία, ανέφερε ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του στην Τελετή Έναρξης του 6ου Φεστιβάλ της Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook