Περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Fraport Greece στα 14 ελληνικά αεροδρόμια την πρώτη 4ετία από την ανάληψη της διαχείρισής τους, η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το αργότερο πριν από το τέλος του Ιανουαρίου.

 Αυτό ανέφερε σήμερα στο συνέδριο του ΣΕΤΕ ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece.Οι επενδύσεις θα αφορούν κυρίως στην αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων των 14 αεροδρομίων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βήλος, από περίπου 200.000 τ.μ. που είναι η συνολική επιφάνεια των 14 αεροδρομίων στο τέλος της 4ετίας θα έχουν γίνει 300.000 έως 320.000 τ.μ.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το αεροδρόμιο της Σαντορίνης θα επεκταθεί στα 15.000 τ.μ. από 5.000 τ.μ. σήμερα, της Θεσσαλονίκης θα διπλασιασθεί, της Κέρκυρας θα επεκταθεί κατά 1.000 τ.μ. και ανάλογες επεκτάσεις θα γίνουν και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Έμφαση επίσης θα δοθεί στη δημιουργία εμπορικών κέντρων μέσα στα αεροδρόμια, με τη φιλοδοξία να είναι εφάμιλλα του αεροδρομίου της Αθήνας και άλλων διεθνών αεροδρομίων.

Η Fraport Greece βρίσκεται σε διαδικασία προσλήψεων.

Ήδη έχουν προληφθεί 75 άτομα και μέχρι την Άνοιξη οι προσλήψεις θα φτάσουν στα 550 άτομα. Από αυτά, τα 120-130 άτομα θα είναι στην κεντρική διοικηση στην Αθήνα και οι υπόλοιποι θα κατανεμηθούν στα 14 αεροδρόμια. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ.Βήλος, έχουν κατατεθεί στην εταιρεία 50.000 βιογραφικά για πρόσληψη και καθημερινά προστίθενται και άλλο ενδιαφερόμενοι.

Στην επόμενη δεκαετία η Fraport Greece εκτιμά ότι τα 14 αεροδρομία θα εξυπηρετούν τουλάχιστον 31 εκατ. επιβάτες, χάρη στη διασύνδεσή τους, τη συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες και την προσθήκη νέων προορισμών.Ως προς τις χρεώσεις, ο κ. Βήλος υπενθύμισε ότι προβλέπονται ρητά από τη σύμβαση, που επικυρώθηκε στη Βουλή και προβλέπει: 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη έως την ολοκλήρωση των επενδύσεων και μετά μπορούν να ανέλθουν κατ’ ανώτερο στα 18,5 ευρώ.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook