Δεν έχει τέλος η λίστα των αλλοδαπών που συνεχίζουν τις απέλπιδες προσπάθειες τους να διαφύγουν στο εξωτερικό μέσω αέρος από το αεροδρόμιο Ηρακλείου .

Ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όπου οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν δύο Σύριους, ηλικίας 37 και 40 ετών αντίστοιχα και έναν 22χρονο Ιρακινό, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα συνεχόμενα περιστατικά έχουν να κάνουν με οργανωμένα κυκλώματα από την Αθήνα, όπου πουλάνε τα πλαστά διαβατήρια στους απελπισμένους αλλοδαπούς, λέγοντας τους ότι θα καταφέρουν να «αποδράσουν» προς Ευρώπη, αν επιχειρήσουν να ταξιδέψουν από περιφερειακά αεροδρόμια και δη το αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου αυτά τα φαινόμενα είναι καθημερινή ρουτίνα.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι δυνατό, αφού τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους υποψιασμένους υπάλληλους των αεροδρομίων, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος, με τους αλλοδαπούς να καταλήγουν στο κρατητήριο και τα κυκλώματα να συνεχίζουν να βγάζουν πολλά λεφτά…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook