Εάν είστε ένας από τους εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιείτε το Messenger του Facebook ως κύριο μέσο της επικοινωνίας σας, αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα σας φανεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τη Mirror, το Data Saver είναι ένας τρόπος με τον οποίο το Facebook θα «μειώνει τον λογαριασμό» του κινητού και ουσιαστικά τις χρεώσεις (αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi) σε Andoid και iOS συσκευές. Ουσιαστικά, αυτό το νέο εργαλείο του Messenger λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε περιορίζει το περιεχόμενο που «κατεβαίνει» αυτόματα στη συσκευή σας. Συμπιέζει επίσης τις εικόνες περισσότερο για να βοηθήσει στο να μειωθεί η κατανάλωση δεδομένων από το κινητό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Όταν θα λαμβάνετε μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα ηχητικό μήνυμα από κάποιον άλλο χρήστη του Messenger και το Data Saver θα είναι ενεργοποιημένο, θα πρέπει να πατήσετε εσείς ένα πλήκτρο για να επιλέξετε κάθε επιμέρους στοιχείο που θέλετε να κατεβάσετε. Έτσι δεν θα κατεβαίνει αυτόματα οποιοδήποτε συνημμένο, χρεώνοντάς σας παραπάνω.

Επιπλέον, το νέο εργαλείο έρχεται παρέα με έναν μετρητή για να γνωρίζετε πόσο όγκο έχετε «σώσει» και δεν έχετε σπαταλήσει χωρίς να το θέλετε. Το Data Saver δεν θα λειτουργεί αν θα είστε συνδεδεμένος με Wi-Fi, αλλά μόνο στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, οπότε αν έχετε επίσης περιορισμό στο Wi-Fi που χρησιμοποιείτε δεν θα πρέπει να θεωρήσετε ότι και σε αυτή την περίπτωση το Messenger θα σας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο.

Το Facebook δεν έχει ανακοινώσει πότε θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες αλλά στις Andoid συσκευές βρίσκεται, ήδη, όπως αναφέρει, σε beta έκδοση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook