Ο εικονιζόμενος Gatot είναι ένας μικρός ορφανός ουρακοτάγκος στο Βόρνεο και το κλάμα του ραγίζει καρδιές.

Ο μικρός βρισκόταν στην κατοχή ενός άνδρα που τον είχε βρει στο δάσος, οδηγημένος από το κλάμα του. Τον κράτησε για περίπου δύο μήνες σαν κατοικίδιο, δίνοντας του βρεφικό γάλα και «ανατρέφοντάς» τον σαν παιδί.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το International Animal Rescue που ταξίδεψε στο χωριό Jelai Hulu για να τον πάρει.

«Είναι σίγουρα ορφανός γιατί η μητέρα του αποκλείεται να τον εγκατέλειπε στο δάσος, οι μικροί ουρακοτάγκοι μένουν με τις μαμάδες τους μέχρι να γίνουν επτά ή οκτώ χρονών», τονίζει στη Daily Mail εκπρόσωπος του IAR, «είναι θλιβερό ένα τόσο μικρό μωρό να είναι χωρίς τη μητέρα του, να τον παρηγορεί και να τον προστατεύει».

Τα καλά νέα για τον Gatot είναι πως πλέον βρίσκεται στα χέρια ειδικών που, όπως εξηγεί το IAR, «θα κάνουν τα πάντα για να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες επιβίωσης και να επιστρέψει κάποτε στο σπίτι του, το δάσος».

Στο βίντεο ο μικρούλης φαίνεται την πρώτη ημέρα που πηγαίνει στο κέντρο του IAR στο Κεταπάνγκ, αγκαλιά στη νοσοκόμα Fitri. Το κλάμα του είναι απελπισμένο και ένας άλλος μικρός ουρακοτάγκος τον αγκαλιάζει για να τον καθησυχάσει, χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά ένας νεαρός θηλυκός γορίλας, Jamila, τον παίρνει αγκαλιά και τον ηρεμεί.

 

Η διαδικασία αποκατάστασης θα είναι μακρά καθώς στο κέντρο θα μάθει να κοινωνικοποιείται στοιχειωδώς και να σκαρφαλώνει.

Μετά θα μεταφερθεί στο δάσος όπου θα τον παρακολουθούν για να δουν αν εκδηλώνει τις συμπεριφορές που είναι απαραίτητες για να επιβιώσει σε συνθήκες ελευθερίας.

Μαζί με τους άλλους ουρακοτάγκους θα αποκτήσει τις δεξιότητες που θα τον προετοιμάσουν για τη ζωή στη φύση.

Ο ουρακοτάγκος του Βόρνεο χαρακτηρίστηκε εκ νέου είδος σε μεγάλο κίνδυνο εξαφάνισης από την Παγκόσμια Ένωση για την Προστασία της Φύσης. Ο πληθυσμός του μειώθηκε κατά 50% τα τελευταία 60 χρόνια με βασικούς υπαίτιους το παράνομο κυνήγι και την απώλεια του φυσικού του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook