Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε ο Παγκρήτιος διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας για σκάφη Optimist και Laser που είχε την επωνυμία “Έλυρος”.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ για τον αγώνα:

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου στα Χανιά ο παγκρήτιος διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας για σκάφη Optimist και Laser υπό την επωνυμία «Ελυρος» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Στους αγώνες πήραν μέρος πέντε όμιλοι, οι Ν.Ο. Χανίων, Ι.Ο. Χανίων, Ι.Ο. Ρεθύμνου, Ν.Ο. Γαζίου και Ι.Ο. Αγίου Νικολάου. Ο Ι.Ο. Ηρακλείου αν και προγραμματισμένος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω ζημιάς του τρέιλερ μεταφοράς των σκαφών του κατά την αναχώρηση από το Ηράκλειο. Συνολικά συμμετείχαν 45 σκάφη με ισάριθμους αθλητές ενώ διεξήχθησαν επτά ιστιοδρομίες, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός προκειμένου να αναδείξει νικητές μέσα από σκληρό ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου αφίχθηκαν στις εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου οι αποστολές και άρχισαν οι πυρετώδεις προετοιμασίες των σκαφών από τους μικρούς κυβερνήτες. Μετά από την ενημερωτική συγκέντρωση των κυβερνητών από την επιτροπή αγώνα, τα σκάφη ξεκίνησαν για τον θαλασσινό στίβο, ανοικτά από το ΝΟΧ, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα που προκάλεσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου που είχε συγκεντρωθεί εξωτερικά της εγκατάστασης του ΝΟΧ, καμαρώνοντας τους μικρούς κυβερνήτες.

Πυρετώδης προετοιμασία των σκαφών, καθέλκυση στη θάλασσα, ο απόπλους 45 σκαφών για τον αγωνιστικό στίβο που ξεκινούσαν σαν… σφαίρες, αφού επικρατούσε άνεμος ΒΑ, 4 μποφόρ, φουσκωτά φορτωμένα με τσαμαδούρες και με τους προπονητές να δίνουν τις τελευταίες οδηγίες, όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να γεμίσει η θάλασσα άσπρα πανάκια, ένα ανεπανάληπτο θέαμα… Ολα έτοιμα για την έναρξη των ιστιοδρομιών! Το σκάφος της επιτροπής αγώνας στη θέση του, αγκυροβολημένο με τα προπαρασκευαστικά σήματα της εκκίνησης να ανεβοκατεβαίνουν στον ιστό. 45 σκαφάκια στριμώχνονται στην γραμμή της εκκίνησης για να πάρουν την πιο ευνοϊκή θέση! Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση! Ολα καλά; Οχι ακριβώς… Μερικοί βιαστικοί ξεκινούν πρόωρα και ανακαλούνται για επανεκκίνηση. Αυτή την ημέρα διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδρομίες, με την διαδικασία να είναι η ίδια…

Την επομένη επαναλαμβάνονται σχεδόν οι ίδιες δραστηριότητες, μόνο που οι άνεμοι έχουν πέσει. Μετά την αναβολή στην εκκίνηση έρχεται το πολυπόθητο αεράκι και εκκινούν οι ιστιοδρομίες. Αυτή τη φορά γίνονται συνολικά τρεις. Τα σκαφάκια επαναπλέουν στον ΝΟΧ, πλύσιμο και φόρτωση στα τρέιλερ… Οι γονείς των αθλητών του ΝΟΧ έχουν στήσει ψησταριά και προσφέρουν σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλους…

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ

Στην εκδήλωση της απονομής τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Κουκλάκης, ο διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας, υποπλοίαρχος Γιάννης Ψαράκης και ο Επιτελάρχης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, Πλοίαρχος Σπ. Λαγάρας.

Η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη καλωσόρισε τις αθλητικές αποστολές και αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του τμήματος ιστιοπλοΐας, ενώ ο υπεύθυνος του τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης αναφέρθηκε στην αξία των διασυλλογικών αγώνων, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής όχι μόνο των αγωνιστικών ομάδων, αλλά και προαγωνιστικών. Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Χανίων τόνισαν ότι αποτελεί τιμή για την πόλη των Χανίων η διοργάνωση τέτοιων αγώνων, επαινώντας την ανάπτυξη του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου, καθώς και το έργο των υπευθύνων της επιτροπής ιστιοπλοΐας. Ο διοικητής του Λιμενικού αναφέρθηκε στο ρόλο του Λιμεναρχείου όσον αφορά την ασφάλεια των αγωνιζομένων και στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων δια του κ. Μανιουδάκη ευχαρίστησε το Λιμεναρχείο Χανίων για την άψογη συνεργασία με κοινό στόχο την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων, την ANEK LINES, που αποτελεί τον μόνιμο χορηγό του ΝΟΧ και ειδικότερα για τις διευκολύνσεις που παρέχει για τη μεταφορά με τα πλοία της των σκαφών του Ομίλου στους τόπους διεξαγωγής περιφερειακών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων και την εταιρία «Γεράνι Α.Ε.» για τη δωρεάν διάθεση αναψυκτικών. Ακόμη, ο κ. Μανιουδάκης ευχαρίστησε την επιτροπή αγώνα, που αποτέλεσαν η Ρούλα Φλουρή και η Αριάδνη Κοζωνάκη. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην κα Φλουρή ως πρόεδρο της επιτροπής, η οποία προσφέρθηκε εθελοντικά να αναλάβει το κυρίως βάρος της διεύθυνσης του αγώνα, διαθέτοντας πολύτιμη εμπειρία σε διοργανώσεις περιφερειακών, πανελληνίων, διεθνών και παγκοσμίων αγώνων. Η πρόεδρος δε του Ναυτικού Ομίλου της απένειμε τιμητική πλακέτα.

Ακόμα, ευχαριστίες εκφράζονται προς τους εξής:

• Τα μέλη της ιστιοπλοϊκής ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Πλανάκη, Κωνσταντίνο Ρούσσο και Νικόλαο Περβανά, που επάνδρωσαν το σκάφος επιτροπής αγώνα.

• Τον προπονητή του Ναυτικού Ομίλου, Ανδρέα Σηφάκη και τη βοηθό προπονήτρια, Αννα-Μαρία Γιαννακοπούλου, καθώς και τους Βασίλη Κοζωνάκη, Μανώλη Κουκουτσάκη, οι οποίοι ανέλαβαν να στήσουν τον αγωνιστικό στίβο. Ο Ανδρέας Σηφάκης δε δραστηριοποιήθηκε σε τομείς της διοργάνωσης πέραν των κυρίως καθηκόντων του.

• Τους γονείς των ιστιοπλόων του Ναυτικού Ομίλου για την προσφορά έργου στον τομέα της φιλοξενίας των αθλητικών αποστολών και ειδικότερα τους Απόστολο Περβολαράκη, Αγγελο Αναστάση, Ιωάννη Τσομπανάκη, Λεσίσια Αλιμπράντη, Σάββα Σεργάκη και Νίκο Μηνά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

• Κατηγορία Laser 4,7 αγόρια

1ος Κουμπανάκης Γιάννης (Ν.Ο.Γ.Κ.)
2ος Περβολαράκης Χρήστος (Ν.Ο.Χ)
3ος Κουκουτσάκης Γιώργος (Ν.Ο.Γ.Κ.)

• Κατηγορία Laser 4,7 κορίτσια

1η Τζανίδη Ελένη (Ι.Ο.Α.Ν. ΑΙΟΛΟΣ)
2η Τζανίδη Αναστασία (Ι.Ο.Α.Ν. ΑΙΟΛΟΣ)
3η Αναστάση Γιώτα (Ν.Ο.Χ.)

• Κατηγορία Optimist γενική

1ος Κοζωνάκης Νίκος (Ν.Ο.Χ.)
2η Βλαχάκη Βάσω (Ν.Ο.Γ.Κ.)
3ος Κοβατζής Θωμάς (Ν.Ο.Γ.Κ.)

• Κατηγορία Optimist 11χρονα αγόρια

1ος Κοβατζής Θωμάς (Ν.Ο.Γ.Κ.)
2ος Μαστορής Γιάννης (Ι.Ο.Α.Ν. ΑΙΟΛΟΣ)
3ος Μασάρος Στέλιος (Ι.Ο.Α.Ν. ΑΙΟΛΟΣ)

• Κατηγορία Optimist 11χρονα κορίτσια

1η Σκουλούδη Μαρία (Ν.Ο.Γ.Κ.)
2η Κοζωνάκη Μαρία (Ν.Ο.Χ.)
3η Μαθιουδάκη-Χαβάκη Ειρήνη (Ι.Ο.Α.Ν. ΑΙΟΛΟΣ)

• Κατηγορία Optimist γενική αγόρια

1ος Κοζωνάκης Νίκος (Ν.Ο.Χ.)
2ος Κοβατζής Θωμάς (Ν.Ο.Γ.Κ.)
3ος Αναστάσης Γκαμπριέλ (Ν.Ο.Χ.)

• Κατηγορία Optimist γενική κορίτσια

1η Βλαχάκη Βάσω (Ν.Ο.Γ.Κ.)
2η Σκουλούδη Μαρία (Ν.Ο.Γ.Κ.)
3η Κοζωνάκη Μαρία (Ν.Ο.Χ.)

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των βραβεύσεων έγινε μία ακόμα που αφορούσε τον μικρότερο σε συμμετοχή αθλητή στους αγώνες, τον Αγγελο Νικολάου του Ι.Ο. Χανίων, στον οποίο απονεμήθηκε το κύπελλο Junior.

Μάλιστα, η απονομή στον μικρό Αγγελο είχε μία συμβολική αξία, καθώς παρέλαβε το κύπελλο από τον… μεγαλύτερο εν ενεργεία αθλητή ιστιοπλοΐας, που δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΕΛΥΡΟΣ»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook