Τον “θησαυρό” που είχε στο σπίτι του γνωστός ξενοδόχος της Κρήτης βρήκαν και πήραν μαζί τους διαρρήκτες, οι οποίοι με άνεση κι αφού έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή την πολυτελή οικία, έφυγαν “φορτωμένοι” με πολύ μεγάλης αξίας κοσμήματα, αλλά και αρκετές χιλιάδες ευρώ. 

Οι δράστες που αλώνιζαν ανενόχλητοι στάθηκαν πολύ τυχεροί και το μόνο που τους διέφυγε ή μάλλον δεν αξιολόγησαν για να κλέψουν ήταν οι πανάκριβες αντίκες που υπάρχουν στο σπίτι, αλλά και οι πανάκριβες τσάντες Louis Vuitton της συζύγου του ξενοδόχου.

Η χρυσή διάρρηξη έγινε πριν από λίγες ημέρες και οι διαρρήκτες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ιδιοκτητών της οικίας, οι οποίοι έλειπαν για περισσότερο από τρεις ημέρες από το σπίτι τους, σύμφωνα με τα όσα είπε στην “Π” αστυνομική πηγή.

Το σπίτι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία των Λιονταριών, σε μια περιοχή όπου δεσπόζουν τα ακριβά σπίτια και οι σύγχρονες και πολυτελείς πολυκατοικίες. 

Το διαμέρισμα του ξενοδόχου που έπεσε θύμα διαρρηκτών βρίσκεται στον πρώτο όροφο μιας από αυτές τις πολυκατοικίες. Οι “ποντικοί” όμως δεν εισέβαλαν από κάποιο μπαλκόνι, αλλά μπήκαν από την κεντρική είσοδο σαν κύριοι, αφού προηγουμένως είχαν σπάσει την κλειδαριά.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το σπίτι διαθέτει συναγερμό, είναι όμως άγνωστο εάν εκείνες τις ημέρες ήταν ενεργοποιημένος ή όχι, ενώ δεν υπάρχουν κάμερες έξω από την πολυκατοικία. 

Το σπίτι όταν επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες του έμοιαζε με “βομβαρδισμένο τοπίο”. Οι διαρρήκτες είναι πολύ πιθανό να έμειναν σε αυτό γι αρκετή ώρα, ψάχνοντας σε όλα τα σημεία, αναζητώντας χρήματα, ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη. 

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε δύο υπνοδωμάτια βρήκαν μέσα σε συρτάρια και ντουλάπες κοσμήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν χειροποίητα και η αξία τους ξεπερνά τις 80 χιλιάδες ευρώ! Πέρα όμως από τα χρυσαφικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες κατάφεραν και βρήκαν και αρκετά χρήματα… ¨Πιστεύουμε ότι έκλεψαν περισσότερες από 25 χιλιάδες ευρώ που βρήκαν στο σπίτι¨ ανέφερε αστυνομικός. 

Τα άτομα που εισέβαλαν στο σπίτι του γνωστού ξενοδόχου, προκάλεσαν και αρκετές ζημιές, αφού έσπασαν κάποιες βιτρίνες για να δουν εάν στο εσωτερικό τους οι αντίκες που υπήρχαν τους ενδιαφέρουν ή όχι. 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς που αναζητούν τους κλέφτες, το πώς ένα τέτοιο σπίτι που στο εσωτερικό του υπήρχε ένας θησαυρός, δεν διέθετε μία σύγχρονη θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αλλά και περαιτέρω συστήματα για την προστασία του.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι τα άτομα που μπήκαν μέσα ήταν τουλάχιστον δύο, ενώ πιστεύουν ότι υπήρχε και “τσιλιαδόρος” που έκοβε κίνηση. 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι συγγενικό πρόσωπο του θύματος είχε πρωταγωνιστήσει σε παλαιότερη σοβαρή υπόθεση που είχε απασχολήσει τις Αρχές και οι αστυνομικοί ρώτησαν εάν η διάρρηξη μπορεί να σχετίζεται με το παλαιότερο περιστατικό, παίρνοντας αρνητική απάντηση. Οι προσπάθειες των αστυνομικών επικεντρώνονται στην αναζήτηση υλικού από κάμερες της περιοχής.

Eφημερίδα Πατρίδα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook