Το γεγονός ότι μεταξύ των προτεινόμενων σχολείων που προορίζονται για να δεχτούν προσφυγόπουλα στα Χανιά, υπάρχουν κάποια που είναι ακατάλληλα και δεν διαθέτουν χώρο, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων, Γ. Σχοινοπλοκάκης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Όπως είπε μεταξύ των 26 σχολείων στον νομό Χανίων, είναι το σχολείο του Γαλατά και της Αγίας Μαρίνας. Στο σχολείο του Γαλατά φοιτούν 98 παιδιά σε κοντέινερ. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Σχοινοπλοκάκης, είχε ληφθεί κάποια στιγμή απόφαση να φύγουν από εκεί κάποια παιδιά και να φιλοξενηθούν σε άλλα σχολεία λόγω προβλήματος χώρου. Την ίδια στιγμή ο κ. Φίλης έχει στείλει έγγραφο με το οποίο το σχολειό περιλαμβάνεται σε αυτά που θα δεχτούν προσφυγόπουλα.

Ο κ. Σχοινοπλοκάκης τόνισε ότι ο δήμαρχος γνώριζε ποια σχολεία είναι και ρώτησε “Με ποιο τρόπο επελέγησαν τα σχολεία από εσάς γιατί αν δεν έχει μιλήσει με εσάς σας ο υπουργός, τότε έχει απαξιώσει τόσο πολύ που είναι ντροπή του και ντροπή μας”.

Ο δήμαρχος Χανίων απάντησε πως αυτά τα σχολεία ορίζονται ως τμήματα υποδοχής που καθορίζονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε συνεννόηση με τα ίδια τα σχολεία που ήδη έχουν αλλοδαπά παιδιά. Κανείς δεν ρώτησε τον ίδιο σε αυτό το ζήτημα όπως είπε καθώς ο δήμος Χανίων δεν έχει εμπλοκή.

Στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων παρευρισκόταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων σχολείο Γαλατά ο οποίος ήθελε να τοποθετηθεί με το θέμα όμως μετά από ένταση που υπήρξε μεταξύ του ίδιου με το σώμα, αποχώρησε.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook