Ακριβά θα “πάει το μαλλί” για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης των Χανίων και όπως φαίνεται ο “Άη Βασίλης – δήμος” θα φανεί γενναιόδωρος στον ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο, αφού οι εργασίες δεν θα γίνουν από δημοτική υπηρεσία.

Η δημοτική αρχή ψήφισε κατά πλειοψηφία να προϋπολογίσει το ποσό των 10.000 ευρώ στον κωδικό που αφορά στην εργασία τοποθέτησης και αποξήλωσης του εορταστικού διάκοσμου.

Συγκεκριμένα το ποσό αυτό αναγράφεται σε σχετικό κωδικο που περιλαμβάνεται στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Το υπερβολικό ποσό δεν ξέφυγε της προσοχής δημοτικών συμβούλων που καυτηρίασαν το ύψος του ποσού που σκοπεύει να διαθέσει η δημοτική αρχή για τον στολισμό.

Η κα Χαρούλα Μυλωνάκη που έθιξε το θέμα τόνισε ότι πρόκειται για υπερβολικό ποσό και τα χρήματα των Χανιωτών θα πρέπει να τα χειριζόμαστε με μεγαλύτερη προσοχή.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε πως ο στολισμός θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία επομένως το ποσό είναι υπερβολικό.

Με τη σειρά του ο κ. Παπαντωνάκης τόνισε πως τα χρήματα που δίνει ο δήμος Χανίων σε ιδιώτες είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα έδινε αν έπαιρνεπροσωπικό για να κάνει τη δουλειά. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης, υποστήριξε ότι το τμήμα ηλεκτροφωτισμό έχει δηλώσει αδυναμία για τη συγκεκριμένη εργασία. Όπως είπε δεν είναι απαραίτητο ότι τα 10.000 ευρώ είναι αυτά που θα διατεθούν, ενώ προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία εργολαβία, καθώς τώρα έγινε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Υποστήριξε ότι ο δήμος βάζει τα χρήματα σε έναν κωδικό και η υπηρεσία θα πει πόσα θα χρειαστούν. Τα Χριστούγεννα θα πρέπει να στολιστεί η πόλη και με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αδυνατεί θα πρέπει να ο δήμος Χανίων να στραφεί σε εξωτερικό συνεργάτη, κατέληξε ο κ. Βλαχάκης.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook