Χρηματοδότηση 15 εκ. ευρώ για κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο Οροπέδιο Λασιθίου, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του Υπ. Υποδομών Γ. Δέδες – Δήμαρχος Γ. Στεφανάκης: Είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα για το δήμο μας, την ανάπτυξη του τόπου, τον πρωτογενή μας τομέα, τους αγρότες μας

Την χρηματοδότηση ύψους 15 εκ. ευρώ για την κατασκευή  αρδευτικού δικτύου στο Οροπέδιο Λασιθίου ανακοίνωσε σήμερα ο Γ.Γ. Υποδομών Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων Γιώργος Δέδες που επισκέφθηκε σήμερα το δήμο Οροπεδίου στο πλαίσιο επίσκεψης του στο νησί μας. Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση των 12 εκ. ευρώ  αφορά την κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων και 3 εκ. ευρώ για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις στο κάμπο του Οροπεδίου. Η χρηματοδότηση των 15 εκ. ευρώ προέρχεται από εθνικούς πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με αντίστοιχη δέσμευση του συγκεκριμένου ποσού στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τον κ. Δέδε υποδέχτηκε στο δήμο ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή των: βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΚ Φώτη Καζάση, του Διευθυντή Υδραυλικών Υπουργείου Μεταφορών  Αντώνη Κοτσώνη, του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Οροπεδίου Λασιθίου Βαγγέλη Σιγανού, των Αντιδημάρχων Γιώργο Στρατάκη και Κώστα Σιγανού, του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννη Χαρωνίτη, των διευθυντών του ΟΑΚ Μάρκου Πατρελάκη, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, στελεχών του Υπουργείου και του ΟΑΚ. 

«Είναι μια ξεχωριστή ημέρα σήμερα για το δήμο μας, την ανάπτυξη του τόπου, τον πρωτογενή μας τομέα, τους αγρότες μας, μετά την σημαντική ανακοίνωση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε. Η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο δήμο θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση-ανάπτυξη στον αγροτικό μας τομέα, ενώ θα ενδυναμώσει την ποιότητα και την παραγωγή των αγροτικών μας προϊόντων. Πρόκειται για ένα έργο προτεραιότητα για την δημοτική αρχή, καθώς μετά από οργανωμένη προετοιμασία, άριστη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τις μελέτες του αρδευτικού και σήμερα ανακοινώνεται επίσημα ή έναρξη του έργου που ανακουφίζει τους παραγωγούς. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, τον Γ.Γ. του Υπουργείου  κ.  Δέδε,  τον αν. Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης κ. Μπόλαρη,  που κατανόησαν το μείζον αίτημα του δήμου μας και συνεργαστήκαμε  για την διεκπεραίωση του.  Επίσης  ευχαριστούμε το ανθρώπινο δυναμικό όλων των υπηρεσιών, που συνεργάστηκαν μαζί μας για την επίτευξη του μεγάλου στόχου» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές για τις απαλλοτριώσεις και άμεσα δημοπρατείται το έργο κατασκευής του αρδευτικού δικτύου. 

Επίσης σήμερα ανακοινώθηκε μετά από αίτημα του δημάρχου και η άμεση εκτέλεση της μελέτης για την κατασκευή της τρίτης λιμνοδεξαμενής και δικτύου στην δυτική πλευρά του Οροπεδίου για την άρδευση και των τοπικών κοινοτήτων Πλάτης και Κάτω Μετοχίου. Τέλος ο κ. Δέδες ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 800.000 ευρώ  για την διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook