Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με την τροπολογία στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προστέθηκε απροειδοποίητα την περασμένη Τετάρτη και εάν ψηφισθεί θα έχει άμεση και αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου \”σύμφωνα με την τροπολογία αυτή καταργείται η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του πρόσφατου νόμου 3984/2011 και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες μη ιατρούς να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών μιας ιατρικής επιχείρησης καθώς καταργείται ο περιορισμός της μετοχικής σύνθεσης 51% – 49%.

Επομένως ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, μη γιατρός, μπορεί να ανοίγει αλυσίδες Ιατρικών Κέντρων (πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και άλλες μονάδες) και να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η πόρτα στα «σούπερ μάρκετ» της υγείας, μετατρέποντάς τη από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων αγωνίζεται δυναμικά και δεν θα παραμείνει απαθής στην προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Υγείας, και θα είναι πάντα αντιμέτωπος σε όσους προσπαθούν να οδηγήσουν το Ιατρικό Σώμα στην εξαθλίωση και την ανεργία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook