Tην Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου St. George Lycabettus, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πρώτη παρουσίαση – συνέντευξη τύπου της νεότευκτης λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ονομασία “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στη κατάμεστη αίθουσα, με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τη Γενική Γραμματέα της Λέσχης, κα Ελένη Δημητροπούλου που παρουσίασε και τον συντονιστή της εκδήλωσης κο Γιωργο Λυμπεράκη, Πρόεδρο της Trident cars.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Λέσχης κο Θανάση Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε αφ ενός μεν στη πενταετή προσπάθεια της DielpisFormula1 για την επίσημη υποψηφιότητα διοργάνωσης αγώνων F1 στο Λιμάνι του Πειραιά, η οποία συνεχίζεται με πολύ καλές προοπτικές, καθώς και στους λόγους που επέβαλαν την προσπάθεια για τη δημιουργία της “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” και τις πρώτες πρωτοβουλίες της για διοργάνωση μεγάλων αγώνων ταχύτητος εντός πόλεων ξεκινώντας από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα κα.
Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου ο συντονιστής της εκδήλωσης κάλεσε στο βήμα τον κ. Δημήτρη Μιχελακάκη, Πρόεδρο της ΟΜΑΕ, ο οποίος αφού χαιρέτησε την ίδρυση της νέα λέσχης εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΟΜΑΕ τόσο στην προσπάθεια για τη διεξαγωγή αγώνων εντός πόλης από τη ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ όσο και για την πολυετή προσπάθεια της DielpisFormula1. 

Στη συνέχεια διαδέχτηκαν στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό με τη σειρά οι βουλευτές: Νάσος Αθανασίου του Σύριζα, Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ, Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων

Ο κος Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Επιχειρηματιών Ελλάδος χαιρέτησε τη συνολική προσπάθεια και δήλωσε την ένθερμη υποστήριξή του κάνοντας αναφορές σε άλλες ανά τον κόσμο πόλεις.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου πήρε το λόγο και τόνισε την βούληση της περιφέρειας για την αναβίωση αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων στη πόλη της Ρόδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ιστορική αναδρομή στις καταβολές των αγώνων εντός αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα από τον Ηλία Καφάογλου, δημοσιογράφο – συγγραφέα – συνεργάτη ΕΜΠ, και  με την προβολή βίντεο της περιοχής που έχει γίνει ο σχεδιασμός για τη πρόταση DielpisFormula1.

Ακολούθησε δεξίωση στο υπέροχο μπαλκόνι του ξενοδοχείου που παραχωρήθηκε από το St George Lycabettus, με φόντο τη μοναδική θέα του Λεκανοπεδίου με τους εκλεκτούς καλεσμένους μεταξύ των οποίων οι: Σήφης Βαλυράκης πρώην Υπουργός, Θεόδωρος Παραστρατίδης βουλευτής Σύριζα, Άντζελα Γκερέκου, πρ. Υπουργός, Γιώργος Πουσσαίος πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη ζωγράφος, Θεόδωρος Χαραγκιώνης πρόεδρος του Ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου, και πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook