Ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την αναχρηματοδότηση του δανείου

“Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνέβη το αδιανόητο: οι παρατάξεις της μειοψηφίας ακύρωσαν τον εαυτό τους. Καταψήφισαν εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για αναχρηματοδότηση με πολύ ευνοϊκότερους όρους δανείων 4,2 εκ. € τα οποία είχαν συναφθεί από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους. Αναχρηματοδότηση η οποία προβλέπει επιμήκυνση του  δανείου για 15 χρόνια και μείωση του επιτοκίου στο 4,3 % από 5,9%, γεγονός που εξοικονομεί σημαντικούς πόρους για το Δήμο μας.

Είναι ακατανόητη η στάση της μειοψηφίας να απορρίπτει την αναχρηματοδότηση η οποία θα εξοικονομήσει στους δημότες 380.000 € σε ετήσια βάση, χρήματα τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για έργα και αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι μόλις πριν από 2 μήνες, τον Αύγουστο του 2016, οι ίδιες παρατάξεις της μειοψηφίας είχαν εγκρίνει την αναχρηματοδότηση των δανείων. Τώρα που η εν λόγω εισήγηση επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση των όρων του δανείου, σύσσωμες οι παρατάξεις της μειοψηφίας την απέρριψαν!
 
Περιμένουμε από τις κατά τα άλλα λαλίστατες παρατάξεις της μειοψηφίας να βγουν και να εξηγήσουν στους δημότες μας για ποιο λόγο εμποδίζουν την εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο και γιατί ακυρώνουν μία προσπάθεια να διοχετευθούν επιπλέον χρήματα για έργα στην πόλη μας. Αποδεικνύουν για άλλη μία φορά με τη στάση τους ότι μοναδικός τους στόχους είναι η στείρα αντιπολίτευση και η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών παραταξιακών υπολογισμών τους! Τους αφήνουμε στην κρίση των Χανιωτών!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook