Με τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Γιώργο Αρακαδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο ενημέρωσής του για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο μετά και τις δεσμεύσεις που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα κατά την επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού. 

Η στελέχωσή του με προσωπικό, η λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στις Τοπικές Κοινότητες, η συνεργασία του Νοσοκομείου με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και ζητήματα σχετικά με τις κτιριακές ανάγκες του Νοσοκομείου ήταν θέματα που μεταξύ άλλων συζητήθηκαν αναλυτικά κατά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και της προέδρου του νπδδ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη.

Όπως αναφέρθηκε αναφορικά με τις ανάγκες στελέχωσης  μετά και τις δεσμεύσεις που υπήρξαν, έχουν γίνει τέσσερις νέες προσλήψεις σε προσωπικό, ενώ αναμένεται το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας προκειμένου να καλυφθούν πολλές ακόμα από τις υπάρχουσες ανάγκες σε νοσηλευτικό και λοιπό δυναμικό. 

Στην καλή συνεργασία μεταξύ Νοσοκομείου και κοινωνικών δομών του Δήμου αναφέρθηκαν ο κ. Καλαντζάκης και η κα. Χατζημαρκάκη, τονίζοντας ότι υπάρχει μια εποικοδομητική συνεργασία της διοίκησης και του Νοσοκομείου με τις διάφορες κοινωνικές δημοτικές δομές όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΗΦΗ, το ΚΑΠΗ κα. με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας, όπου, όπως ενημέρωσε ο κ. Αρακαδάκης έχει καταρτιστεί πρόγραμμα με τις επισκέψεις των αγροτικών ιατρών με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των χωριών. Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου να υποστηρίζει ανάγκες των αγροτικών ιατρείων, κυρίως λειτουργικές και κτιριακές με σκοπό την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, ενώ αντίστοιχη διάθεση εκφράστηκε από μέρους του Δημάρχου και για τις ανάγκες του Νοσοκομείου σε τέτοια θέματα. 

Ειδικότερα όσον αφορά κτιριακά ζητήματα του Νοσοκομείου για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κατόπιν μας καταγραφής των υπαρχουσών κτηριακών αναγκών, οι υπηρεσίες του δήμου μπορούν να υποστηρίξουν κάποιες από τις ανάγκες του, συμβάλλοντας έτσι στην συλλογική προσπάθεια για να επιτευχθεί η απρόσκοπτή και βέλτιστη λειτουργία του προς όφελος των πολιτών. 

Όπως, άλλωστε τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «Είναι δεδομένη η διάθεση της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει δυναμικά και έμπρακτα το Νοσοκομείο, κάτι άλλωστε που μέχρι και σήμερα πολλές φορές έχουμε πράξει, και είναι ορατή η προσπάθεια που καταβάλλεται από μέρους της διοίκησης και του νέου υποδιοικητή, κ. Αρακαδάκη, ωστόσο όμως έχουν δοθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον αρμόδιο Υπουργό την υλοποίηση των οποίων εξακολουθούμε να αναμένουμε. Η προσπάθειά μας δεν σταματάει εδώ. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, γι΄ αυτό και η επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο, περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων από τον Υπουργό και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα  στιγμή να κινητοποιηθούμε ξανά για να διεκδικήσουμε όλα όσα πρέπει να έχει το Νοσοκομείο της πόλης μας» δήλωσε με αφορμή την επίσκεψή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook