Τα παράπονα τους για την τουριστική σεζόν που βρίσκεται προς το τέλος της αλλα και τις προτάσεις τους, εκφράζουν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς η ένωση ξενοδόχων του νομού Χανίων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους είχαν συνάντηση με τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες λόγο και της γεωπολιτικής κατάστασης που επικρατεί να αυξηθούν οι πτήσεις προς τα Χανιά εφόσον τα τέλη προσγείωσης μειωθούν αισθητά ή μηδενιστούς για τους μήνες του Νοεμβρίου 2016 μέχρι τον Μάρτιο 2017.

Μεταξύ άλλων εκφράζουν και την αντίθεση τους στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αποτελούν πλήγμα για τον τουρισμό όπως οι ειδικοί φόροι στο κρασί και την μπύρα ή οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ.

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη ,

Η τουριστική περίοδος του 2016 βαίνει προς το τέλος της με ολοκλήρωση στα τέλη Οκτωβρίου. Παρόλο τα θετικά μηνύματα που διαπιστώνουμε όσον αφορά τις αφίξεις (ειδικά σε προορισμούς όπως την Κρήτη συμπεριλαμβανομένου Χανιά και Ηράκλειο) οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ξενοδόχοι είναι μεγάλες για τους ακόλουθους λόγους:

1. Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ είχαν σαν αποτέλεσμα να απορροφηθούν κατά τουλάχιστον σε ποσοστό 70% από τα ξενοδοχεία

2. Οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο κρασί και μπύρα απορροφήθηκαν και αυτοί από τα ξενοδοχεία

3. Οι αυξήσεις στο φόρο εισοδήματος και στα μερίσματα έχουν επιπλέον επιβαρύνει τις ξενοδοχειακέςεπιχειρήσεις

Δεδομένου όμως της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, ερχόμαστε σήμερα να σας ζητήσουμε για άλλη μίαφ ορά μία παρέμβαση, της οποίας το δημοσιονομικό αποτύπωμα είναι σχεδόν μηδενικό, ενώ θα φέρει πολλαπλάσια έσοδα στο ταμείο του Ελληνικού κράτους λόγο επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν από εισπράξεις ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος.

Σε συναντήσεις που έχουμε με αεροπορικές εταιρείες μας επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους λόγω και της γεωπολιτικής κατάστασης που επικρατεί, να τοποθετήσουν επιπλέον πτήσεις, εφόσον τα τέλη προσγείωσης μειωθούν αισθητά ή ακόμα μηδενιστούν για τους μήνες Νοέμβριο 2016 μέχρι και Μάρτιο 2017. Η πρόταση αυτή έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

1. Το δημοσιονομικό αποτύπωμα είναι μηδενικό γιατί ούτως η άλλος δεν εισπράττονται τέλη προσγείωσης όταν δεν υπάρχουν πτήσεις

2. Τα ξενοδοχεία στην Χανιά θα λειτουργήσουν περισσότερο και άρα θα εισπραχθεί παραπάνω ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος

3. Περισσότεροι συμπολίτες μας θα δουλέψουν για περισσότερο καιρό από την συνηθισμένη τουριστικήπερίοδο με αποτέλεσμα και η ανεργία να μειωθεί και η κατανάλωση να αυξηθεί

Μέσω των συγκεκριμένων προτάσεων θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις ώστε το 2016 να είναι ένα έτος όχι μόνο σημαντικό σε επίπεδο αφίξεων, αλλά και η αρχή μιας νέας τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα, όπως άλλωστε
της αξίζει.

Με εκτίμηση,
 Ο Γραμματέας Ο Πρόεδρος
 Κυριάκος Ε. Παπαδάκης Μανώλης Χ. Γιαννούλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook