Σε περισσότερα από 2.000 περιστατικά έχει κληθεί να επέμβει το ΕΚΑΒ στην περιοχή των Χανίων το τελευταίο δίμηνο.

Τα παραπάνω νούμερα ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ στην Κρήτη κ. Δημήτρης Βουρβαχάκης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του χώρου στον οποίο θα στεγάζεται από εδώ και στο εξής ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για το  Δημοτικό Κατάστημα του μέχρι πρότινος Δήμου Νέας Κυδωνίας στο Γαλατά.

Μάλιστα ο κ. Βουρβαχάκης επεσήμανε \”ότι κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα τραυματίζονται 15 με 18 άτομα την ημέρα σε ολόκληρη την Κρήτη ενώ θρηνούμε ένα νεκρό κάθε μέρα από τροχαία περιστατικά στο οδικό δίκτυο.\”

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Κρήτης σημείωσε επίσης ότι ο νέος χώρος όπου πλέον θα είναι και η έδρα του Κέντρου στα Χανιά, έχει άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό, βρίσκεται πολύ κοντά σε πολυσύχναστες παραλίες, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην γρήγορη παροχή των πρώτων βοηθειών.

Επίσης έγινε γνωστό ότι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα σταθμεύουν στο κέντρο των Χανίων, στο νοσοκομείο Χανίων και  στο παλιό ψυχιατρείο, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να βρίσκονται δύο ασθενοφόρα στη νέα έδρα του κέντρου. Παράλληλα θα συνεχίσει να λειτουργεί και ο τομέας του ΕΚΑΒ στον Πλατανιά, ενώ στόχος είναι να λειτουργήσει σταθμός και στην περιοχή του Ακρωτηρίου.

 Επίσης με δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανόλης Σκουλάκης \”τόνισε ότι στο παλιό δημοτικό κατάστημα της Νέας Κυδωνίας, υπάρχει η δυνατότητα ανάπαυσης του προσωπικού, ενώ πλέον ο νέος τομέας του ΕΚΑΒ στην περιοχή θα λειτουργήσει προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, συμβάλλοντας στη βελτίωση των υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Κυδωνίας και της ευρύτερης περιοχής.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook