Αν συμπεριφέρεσαι σαν κόπανος όταν οδηγείς, τότε τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι ότι πρέπει για σένα σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το London School of Economics και την Goodyear.

Βασικά, τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα είναι κατά “τέτοιο τρόπο προγραμματισμένα” που οι επιλογές τους βασίζονται πάντα στην προσοχή και στην ασφάλεια, και αυτό σημαίνει ότι επιθετικοί κόπανοι που οδηγούν σαν ηλίθιοι θα είναι σε θέση να τα “εκφοβίζουν” στον δρόμο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, κατά περίεργο τρόπο,”οι οδηγοί που τείνουν να είναι περισσότερο επιθετικοί” (και ως εκ τούτου, μεταξύ εκείνων που θα ήθελαν λιγότερο να δώσουν τον έλεγχο σε ένα ρομπότ, και ειδικά σε έναν ρομποτικό λαπά που δεν επιθυμεί να τρομοκρατήσει ανθρώπους ή να τους χτυπήσει) “είναι στην πραγματικότητα εκείνοι που υποστηρίζουν περισσότερο το αυτόνομο μέλλον”. Γιατί σε αυτόν τον μελλοντικό κόσμο μπορούν να υπολογίζουν στην ύπαρξη περισσότερο “μαλθακών” ρομποτικών οχημάτων για να προσπεράσουν στον δρόμο ή για να βγάλουν από τον δρόμο, προκειμένου να διεκδικήσουν την θλιβερή, αξιολύπητη, απογοητευμένη κυριαρχία τους γράφει ο Darrel Etherington του TechCrunch.

Όμως στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μέσα σε αυτά τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα ούτε που θα τους προσέξουν, επειδή πολύ απλά θα απολαμβάνουν την ζωή τους, και δεν θα νοιάζονται να οδηγήσουν αμυντικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ζιγκ ζαγκ των κόπανων που τρέχουν στις Εθνικές οδούς. Πάντως, η απόλαυση αυτή της απαράδεκτης οδηγικής συμπεριφοράς από τέτοιους τύπους θα είναι βραχύβια, και στην επιτάχυνση της κατάρρευσης αυτής της συμπεριφοράς θα βοηθήσουν τόσο τα ατυχήματα που θα προκαλέσουν αυτοί οι ηλίθιοι στην προσπάθεια τους να εκφοβίσουν τα bots, όσο και η συλλογή στοιχείων και δεδομένων που συνηγορούν υπέρ των αυτοοδηγούμενων οχημάτων στον τομέα της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook