Την Πέμπτη 3/2 στις 6 το απόγευμα και στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους μετανάστες που συνεχίζουν την απεργία πείνας .

Σε σχετική ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής :

\” Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης καλεί -μαζί με άλλους- σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και υποστήριξης των 300 μεταναστών, εργατών απεργών πείνας, την Πέμπτη, 3 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. (18.00\’), στην πλ. Αγοράς.

Κάποιοι – ευτυχώς πολλοί – ήδη ξέρουν τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας. Κάποιοι – δυστυχώς πάρα πολλοί -, αντλούν τις πληροφορίες τους από τα ΜΜΕ, τα οποία, ως επί το πλείστον, αναπαράγουν από ανακρίβειες έως και ψεύδη. Μην αφήσετε να σας κατευθύνουν. Ελάτε στη συγκέντρωση, ενδιαφερθείτε, σταθείτε αλληλέγγυοι σε όσους τώρα παλεύουν για τα δίκια τους και για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Είναι η ώρα να καταλάβουμε ότι έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε όποιο άδικο σχέδιο μας θέλει φτωχούς, παράνομους, σε ανέχεια, στη μιζέρια και άρα υποταγμένους. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη.

Επειδή καμιά ζωή δεν είναι λαθραία, επειδή η μετανάστευση εξελίσσεται εδώ και χιλιετηρίδες, χωρίς τις σύγχρονες απαγορεύσεις των \”πολιτισμένων χωρών\”, επειδή πολλοί έχουν ζήσει τον ξεριζωμό και την ανέχεια, επειδή οι ευνομούμενες πολιτείες οφείλουν να δίνουν δίκαιες λύσεις στα προβλήματα όλων των ανθρώπων, με σεβασμό στα δικαιώματα, επειδή δε δεχόμαστε την επιβολή ελέγχου στις ζωές μας μέσω της εξαθλίωσης, επειδή αρνούμαστε την εκμετάλλευση, από όπου κι αν προέρχεται, ενώ αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα χρώματος, θρησκείας, κουλτούρας, πολιτισμού, καλούμε όλους τους πολίτες των Χανίων να καταδείξουν και πάλι τη δημοκρατικότητά τους και την αίσθηση δικαίου που τους χαρακτηρίζει.

Ενωμένοι να περάσουμε το μήνυμα, ενωμένοι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook