Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει.

Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό του νέου Galaxy S8 με δύο κάμερες (dual camera setup) αλλά και με σαρωτή ίριδας.

Η ύπαρξη διάταξης με δύο κάμερες στο πίσω μέρος σημαίνει αυξημένα έσοδα για προμηθευτές όπως η Samsung Electro-Mechanics που προμηθεύει τα αρθρώματα για την κάμερα, την Sekonix που παρέχει τους φακούς για τις κάμερες, και τη Kolen που παρέχει φακούς για σαρωτές ίριδας. 

Οι εταιρείες Patron και MCNEX που κατασκεύασαν τους σαρωτές ίριδας για το Galaxy Note7 θα κατασκευάσουν και τους σαρωτές ίριδας για τα μοντέλα της σειράς Galaxy S8. H Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει τα παραπάνω, και όλες οι πληροφορίες προέρχονται από εκπρόσωπο κάποιου προμηθευτή ο οποίος επισημαίνει ότι η Samsung συνηθίζει να εξοπλίζει κάθε νέα γενιά με νέο design στην κάμερα και το S8 δεν αποτελεί εξαίρεση.

O Πρόεδρος του τμήματος Mobile της Samsung είχε πει στο λανσάρισμα του Note7 ότι μέχρι να ανακοινωθεί το Galaxy S8, η Samsung θα έχει βελτιώσει την τεχνολογία σάρωσης ίριδας της. Όσο για το dual-camera setup, όλες οι εταιρείες το χρησιμοποιούν τώρα, οι HTC, LG, Apple, Huawei, Xiaomi κ.ά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook