Στο, κάποτε, προνομιακό γήπεδο του Αλέξη Τσίπρα, αυτό της νεολαίας, ετοιμάζεται να… εισβάλλει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή έναρξη του Συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, παίρνοντας το νήμα από τα όσα πρόσφατα είπε στη Βουλή για την Παιδεία αλλά και με δομική αντιπολίτευση στις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης (υπερφορολόγηση ιδιωτών προκειμένου να διατηρηθεί η πελατεία του Δημοσίου), αναμένεται να περιγράψει τον Πρωθυπουργό ως… εχθρό της νέας γενιάς.

Ο ίδιος θα περιγράψει το δικό του όραμα, που θέλει τους νέους να εγκαταλείπουν το όνειρο της τακτοποίησης στο Δημόσιο και εμπιστεύονται το όραμα και το ταλέντο τους, εργάζονται σκληρά, ρισκάρουν και ανταμείβονται γι αυτό. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα περιγράψει όλες τις θεσμικές παραμέτρους (από τη φορολογία μέχρι τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου και της δικαιοσύνης) που θα καταστήσουν την Ελλάδα χώρα ικανή όχι μόνον να κρατήσει και συντηρήσει τη νεολαία της αλλά και να είναι ελκυστική για όσους αναζήτησαν, τα τελευταία χρόνια, την τύχη τους εκτός συνόρων.

Νέοι στα ψηφοδέλτια

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει και ενός άλλου τύπου πρόσκληση προς τους νέους, αυτή της εμπλοκής τους στη Ν.Δ. Ο Πρόεδρος του κόμματος θα τους καλέσει να εγγραφούν στο μητρώο στελεχών, αφήνοντας ορθάνοικτη την πόρτα συμμετοχής τους και στα ψηφοδέλτια, αφού ο στόχος που θέτει πλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η επόμενη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα να είναι η νεότερη στην ιστορία.

Η αναφορά αυτή του κ. Μητσοτάκη, συνεπής ως προς όσα λέει το τελευταίο διάστημα αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις. Όχι μόνον γιατί σηματοδοτεί τη βούλησή του να στηρίξει νέους υποψηφίους και, προφανώς, να διαμορφώσει μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα αναφέρεται σε εκείνον, αλλά και γιατί προϋποθέτει την… απόσυρση εν ενεργεία βουλευτών οι οποίοι και θα κληθούν να… κάνουν τόπο στους νέους.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook