Μήνυμα προς τους λουόμενους, που επισκέπτονται τις παραλίες του Δήμου Γόρτυνας, να μην αφήνουν πίσω τους φεύγοντας σκουπίδια και απορρίμματα, στέλνει η Δημοτική Αρχή.

Αφορμή αποτέλεσαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά που καταγγέλθηκαν στον Δήμο και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης, τόνισε πως ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ντόπιους και ξένους, προκειμένου να παραμείνουν καθαρές οι θάλασσες και οι ακρογιαλιές του τόπου.

«Καλούμε όλους τους επισκέπτες να σεβαστούν τον τόπο που τους φιλοξενεί και να τον διατηρήσουν καθαρό.

Σε όλες τις παραλίες του Δήμου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, όπου οι πολίτες μπορούν να πετούν εκεί τα απορρίμματά που δημιουργούν κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας τους κι όχι να τα παρατούν στην άμμο. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τόσο το περιβάλλον, όσο και τον συμπολίτη μας, που θα επισκεφτεί την θάλασσα μετά από εμάς και πρέπει να την βρει καθαρή.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, κάνουν καθημερινά αγώνα δρόμου για να διατηρούν καθαρούς όλους τους οικισμούς αλλά και τους δρόμους, όμως χρειάζεται και η βοήθεια του κόσμου στην προσπάθεια αυτή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλούρης, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως επειδή έχει κάνει εκ νέου την εμφάνισή του το φαινόμενο της εναπόθεσης μπαζών σε ΧΑΔΑ οι οποίοι έχουν κλείσει, ο Δήμος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα και να επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.